Mennyi lesz így a bruttó ellátások összege? (bruttó alapján kalkulátor segítségével már ki tudom számolni a nettót)
Az éven nem dolgoztam, fiz.nélküli szabin vagyok a nagyobb gyermekkel, gyesen. de megvan a folyamatos már 8.éve tartó munkaviszonyom. Ősszel születik a kistesó, hogyan állapítják meg a bruttó ellátásokat, mi alapján? (táppénz, csed, gyed)Elég kevés a bruttóm, 2014-ben mikor eljöttem 115.000/ hó volt most emelték jan.tól 171.000.re.
mi lesz az alap??
Mivel azóta, hogy emelték a fizud, nem voltál dolgozni, nincsen bérezett napod, ezért csak a 115-ből tudják számolni.
Annyi lesz az alapja a következő ellátásoknak, mint az előzőeknek.
"mostani minimálbér 2x.nek a 70%-át"
Ezt nem tudom ki mondta neked, de ez a gyed maximum, a 178500. Ennél többet az sem kap, aki milliókat keres havonta.
Ha visszamész pár napra dolgozni, akkor lesz bérezett napod, így a szerződés szerinti jövedelemből számolják majd, vagyis a 171 ezer forintból, így lesz bruttó 119 ezer forint a csed/gyed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!