Menjek dolgozni vagy sem?
Ugy alakult hogy jelenleg munkanelkuli vagyok de nem kapok semmien tamogatast sehonnan. Munkahelyem volt 2016-tol 2018-aprilisig. Ezutan lettem munkanelkuli : majus,junius,julius,itt volt egy honap szunet aztan most szeptember oktober. Azt mondták csak a gyes + csaladi potlekot fogom kapni hiaba van bedolgozott evem. Azt tanacsoltak a legjobb lenne talalni egy 4 oras allast de utanna olvastam es sok helyen irták hogy nem erdemes mert nem kapnék sokkal tobb penzt.
En mar annyira osszezavarodtam. Most akkor keressek melot vagy sem?
kedves szociális ügyintéző! ne tájékoztass félre!!!! Vannak olyan önkormányzatok - mint pl. a miénk is - ahol kell az egy év együttműködés IS ahhoz, hogy FHT-t adjanak!
üdv, egy szociális munkás
Kedves utolsó!
Nem az önkormányzaton döntik el kinek jár és kinek nem. Eleve a járási hivatalok hatásköre de ők is a szociális törvény alapján dolgoznak, ami helyi szinten nem lehet felül bírálni. Nem ártana ismeri a törvényt.
De én itt le is zártam.. nyilván félrebeszélek amikor napi szinten ez a munkám.. azért a szoc. tv. ide vonatkozó részét itt hagynám... Ajánlom, hogy ha tényleg ilyet tapasztalt egy hivatalban hivatkozzon nyugodtan a 33. § (1) bekezdés d) pontjára
33. § * (1) * Az aktív korúak ellátása a hátrányos munkaerő-piaci helyzetű aktív korú személyek és családjuk részére nyújtott ellátás. A járási hivatal aktív korúak ellátására való jogosultságot állapít meg annak az aktív korú személynek,
a) * aki munkaképességét legalább 67%-ban elvesztette, aki legalább 50%-os mértékű egészségkárosodást szenvedett, vagy akinek az egészségi állapota a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján nem haladja meg az 50%-os mértéket, vagy
b) aki vakok személyi járadékában részesül, vagy
c) aki fogyatékossági támogatásban részesül [az a)-c) pont szerinti személy a továbbiakban együtt: egészségkárosodott személy], vagy
d) * akinek esetében a munkanélküli-járadék, álláskeresési járadék, álláskeresési segély, vállalkozói járadék (a továbbiakban együtt: álláskeresési ellátás) folyósítási időtartama lejárt, vagy
e) * akinek esetében az álláskeresési ellátás folyósítását keresőtevékenység folytatása miatt a folyósítási idő lejártát megelőzően szüntették meg, és a keresőtevékenységet követően az Flt. alapján álláskeresési ellátásra nem szerez jogosultságot, vagy
f) * aki az aktív korúak ellátása iránti kérelem benyújtását megelőző két évben az állami foglalkoztatási szervvel vagy a rehabilitációs hatósággal legalább egy év időtartamig együttműködött, vagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!