Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mennyi időt menjek vissza...

Mennyi időt menjek vissza dolgozni, hogy ismét járjon a tgyas és a gyed?

Figyelt kérdés
A
2015. márc. 16. 00:21
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
1 évet
2015. márc. 16. 00:21
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Fél évet.
2015. márc. 16. 08:11
 3/7 anonim ***** válasza:
23%
na most akkor mennyit? Én is ebben a cipőben vagyok...
2015. márc. 16. 10:32
 4/7 anonim ***** válasza:
43%

szülés előtti két évben nézik, hogy meglegyen minimum 1 év munkaviszony, ekkor jár a gyed a gyerek 1,5 éves koráig. szóval jobb, ha 1,5 éves munkaviszony megvan, mert akkor a gyere 2 éves koráig jár.

a gyes idő nem számít bele a biztosítási időbe.

vagy gyed lejárta után rögtön 1 éven belül kell szülni, akkor abból számítják az öszeget, amiből az előzőket is számolták. HA nem passzív tgyás, gyedről van szó, mert azt nem számítják bele sem az időbe, sem az összegbe.

a szülés napján bejelentett munkaviszonnyal, vagy mnkanélküli jogviszonnyal kell rendelkezni, ez a jogosultsághoz kell még.

ha gyed után eltelt az egy év és nem született gyermek, akkor 1,5 év munkaviszony kell, hogy a gyerek 2 éves koráig járjon

2015. márc. 16. 11:36
 5/7 anonim ***** válasza:
76%

Ha folyamatos a munkaviszonyos és most gyesen vagy és elmész mellette pl. táppénzre mert már terhes vagy, akkor is jár tgyás és gyed.

Ha folyamatos a munkaviszonyod és csak 1-2 hónapot mész vissza dolgozni, akkor is jár tgyás és gyed, csak más lesz a számítási alap. Igazából kevés infót adtál meg.

2015. márc. 16. 12:16
 6/7 anonim ***** válasza:

4-es, azért nem mindegy, hogy folyamatos munkaviszonyról beszélünk v. nincs munkája a Kérdezőnek.

Én pl. szültem 2010-ben, 2001 óta vagyok a cégnél jelenleg is. Fiam 6 hónapos korában terhes lettem a tesóval, ő 2011-ben született gyed alatt még, ugyanúgy járt tgyás és gyed, csak nem átlagbért vettek, hanem szerződés szerinti bért, mert 1 napot sem mentem vissza dolgozni, mivel gyed alatt szültem.

Gyedem lejárt 2013-ban, terhes lettem 3. gyerkőccel mikor már a felhalmozott szabikat töltöttem. Szabik után terhesen visszamentem dolgozni, de 5 hónap után el kellett mennem táppénzre, így nem lett meg a fél évem, de járt a tgyás és gyed, csak megint nem átlagbért számoltak, hanem tényleges bért. Ennyi.

2015. márc. 16. 12:20
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Most lett 3 éves a kicsim. A kistesó nem jött:( . Visszamehetek az eddigi munkahelyemre,a gyes lejártától. Elég magas a fizum, ezért kellene, hogy kapjak majd a kicsinél is tgyast, gyedet is.
2015. márc. 17. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!