Mit szólnátok/tennétek ha az ország megszűntetné a 3 év otthonmaradást, és helyette 9hónap-1 év körülire redukálná?
Tegyük fel, hogy egyre jobban haldoklik ez az ország és nincs lehetőség 3 év otthon maradást finanszírozni. Ezért nyugati példára, megszünteti vagy legalább is reukálja ezt az időszakot. Cserébe viszont erősen fejlesztené és sokkal elérhetőbbé tenné a bölcsödéket.
Szerintetek, hogy viszonyulna ehhez az ország? Vagy ti anyukák?
Mert így kap 30 e Ft gyest.
Ha elmegy munkanélkülire, berakják közmunkára pl utcát seperni, amiért fizetnek neki 60-at+a gyereknek biztosítani kell akkor bölcsődei férőhelyet, étkezést, stb.
Na, melyik éri meg jobban?
Ha találsz gyerekbarát munkahelyet, akkor nem.
De sajnos én azt látom, hogy csak 50% tudott visszamenni a régi helyére dolgozni ilye-olyan okból. Vagy a munkahely talált valami kifogást vagy már nem tudta vállalni a 12 órás műszakot.
Részmunkaidő itthon nem divat. A kisgyerekesekért pedig nem kapkodnak a munkaadók.
Nem mindenkinek szar. Aki tanult, szülés előtt normális munkahelye volt, visszavárják oda stb. az vissza fog menni dolgozni ha 2 éves lesz a gyereke.
De sajnos vannak olyan térségei az országnak, ahol a közmunka és a gyes a fő bevételi forrás.
Ez bonyolult kérdés. Család és gyerekfüggő.
Én a kisfiam 1 éves korában visszamentem dolgozni. Először csak 4 órában.
Bölcsis. De ő imádja a gyerektársaságot, magabiztos, jól érzi magát.Van olyan gyerek a bölcsiben, aki 1 éve nem tudja megszokni.
Másrészt ez a 3 év azért nem igaz. A 3. év egy minimál összeg, gyes. A lényeg inkább az, hogy biztosítva van az anyuka.
Ez a két év pedig vállalható. Mondom úgy, hogy én egy év után visszamentem dolgozni. De én szerencsés vagyok, mert kaptam részmunkaidős lehetőséget a munkáltatómtól + bölcsődei férőhelyet. És a fiam is imád oda járni.
De mit teszel a gyengébb/betegesebb babák esetében? Mit teszel, ha a munkáltató nem ad.részmunkaidőt? Mit teszel, ha olyan az anyuka munkája, hogy nem tud részmunkaidőbem dolgozni (pl. 3 műszakos munkarend, vagy tanár, ...)
Ez megint a szóljuk le a magyar anyákat?
Elárulom, külföldön (nyugaton) az apuka keresete bőven elég, hogy anyuka otthon maradhasson a gyerekekkel.
Ne a "bevándorlókat" nézd, akik kint mosogatnak.
+ külföldön a 4 órás munka is fizet annyit, hogy megérje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!