Akadékoskodó főnökkel mit lehet tenni? Az OEP tud segiteni?
Egy hónap múlva lejár a GYED a kislányommal. Szóltam a főnökömnek,hogy utána kérem az összes szabadságomat és táppénzre megyek,mert várandós vagyok.Ma hívtam,hogy hány nap szabadságom van erre közölte,hogy nem fizeti ki a szabimat és nem intézi a táppénzemet sem. Az volt az indok,hogy nem volt róla szó,hogy én szülök még egy gyereket. Ha ténylegesen visszamennék dolgozni kifizetné a szabimat,de ugye ez ki van zárva.
Azt mondta,hogy közös megegyezéssel bontsunk szerződést,de akkor -ha jól tudom-a kicsire nem lesz CSED,GYED.
Mit lehet ilyenkor tenni? Az OEP tud segíteni? Az lenne a legjobb ha többet találkoznom sem kellenne vele!
Hihetetlen,hogy ilyen mocsok tud lenni! Évekig dolgoztam neki,6 hónapos terhesen még 12 órát dolgoztam,most meg ennyire nem képes!
Hivatalosan a szabadsag x szazalekaval a főnöknek van joga rendelkezni amig nala dolgozol. Ez törveny.
Ugy is szokas kiadni amugy hogy amikor szules utan visszamegy az anyuka a felgyult szabik alatt szoktatja be a gyereket.
Ha nem akarsz visszamenni dolgozni modositsatok a szerzodest hatarozott idejure pl szulesig.
A tappenzt nem is a munkaltato fizeti nem is ertem mi baja ezzel.es addig munkaber se jár.
Pár nap szabadsag miatt borult ki ami még jar neked az evre?
Szerintem tajekozatlan a fonok ennyi az egesz.
Utolsó, egyrészt a táppénz harmadát a munkáltató fizeti. Másrészt a gyes alatt töltött időre nem jár szabadság, a táppénz alatt töltött időre viszont jár. És a csed/gyed alatt felgyűlt szabadságokat kötelező x időn belül kiadni, arról nem ő rendelkezik.
Kérdező, az első lépés, hogy írásban jelzed a főnöködnek, hogy 30 nap múlva szeretnéd megszüntetni a fizetés nélküli szabadságodat. A szabadság, táppénz, stb. csak a 30 nap leteltével kötelező a főnöködre nézve.
Az a közöm hozzá, hogy ilyeneket ellenőrzök. Szeretek szólni, hogy figyelj, csalsz. Ne akkor sírjon, mikor bünti van.
Táppénz akkor jár, ha a kismama az állapota miatt nem tudja ellátni a munkáját, ez előre ugye nem tudható.
Amikor a munka nem alkalmas arra, hogy kismama végezze, az nem tp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!