Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Miért szül ilyen sok ember...

Miért szül ilyen sok ember segélyre?

Figyelt kérdés

Itt is naponta több kérdés van hogy mikor utalják a gyest, a családit, hogy kell igényelni ezeket, tehát nem dolgoztak. Hogy van bátorságuk bevállalni a gyereket? mert gondolom ha úgy várják a segélyeket mint a messiást, apuka se kereshet hű de jól.

Nem provokáció a kérdés, tényleg érdekel ezeknek az embereknek az életcélja, motivációja. Ismerőseimmel beszélgettünk erről, de nem tudjuk megérteni, ezért jó lenne ha valaki el tudná magyarázni, mi ennek az előnye.

2018. márc. 25. 16:12
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:
66%

Hmmm érdekes,hogy mindig felmerül ez a kérdés.

Én csóró családban nőttem fel.Hiányzott egy csomó minden az életemből,ami sajnos azt vonzotta maga után,hogy loptam sokat gyerekkoromban (nem vagyok cigány :D )

De a fő probléma nem is ez volt.Az egy dolog,hogy valaki szegény,és nem rázhatja a rongyot,mint más.

Nálunk igazából az volt a baj,hogy anyám egyáltalán nem foglalkozott velünk.Rendkívül önző ember sajnos :( Apától elvált,és leköltöztünk vidékre,így nem sok esélyem volt,hogy apához forduljak.

Az,hogy csórók voltunk nem jelenté önmagában azt,hogy boldogtalanok is.

Egy gyerekkor igen is lehet szép,pénz nélkül is,ha a szülők szeretik a gyerekeiket,és foglalkoznak is velük.

Nem egy szegény családot látok,ahol töménytelen szeretet és biztonság van,úgy hogy a pénz abszolút nem veti fel őket.Mert nem a pénz az érték.Meg nem ez a 3 év fogja meghatározni az életét.

Most komolyan valamelyikőtök emlékszik az első 3 évére? Mert ezek a támogatások csak addig járnak.

Most az a menő,hogy anyuka megvesz mindenféle badarságot a gyereknek,hogy az maradjon csendben,és ne kelljen vele foglalkozni,játszani.Szerintem inkább ezen kellene változtatni első sorban.

Most jó sorom van,biztos anyagi háttér,mindenem megvan mondhatni,dolgoztam,dolgozok,van egy lassan 2 éves lányom.

Mindent megkap tőlünk,nagyszülőktől is.Bár azt látom,hogy felesleges.Nem érdekli a sok szép,csuda klassz játék,a sok szép márkás ruha....

A legolcsóbb leggagyibb dolgokkal játszik el,mint kocsikulcs,üveg,fogkefe stb.

Viszont azt igényli,hogy rengeteget foglalkozzunk vele,menjünk sétálni,nézzünk vavákat,stb.

És ehhez nem kell pénz!!

Továbbá:családi pótlék.

nagyon szép dolog az,ha valaki tud félretenni.én elismerem ez nagyon szuper dolog.viszont nem mindenkinek sikerül.

Pl. nekünk se

Most várom én is nagyon a családi pótlékot,bár van pénzünk(egy kis félretett konkrét dologra),de nem szeretném azt elkölteni,inkább csak imádkozom,hogy minél hamarabb legyen a számlán a csp.Ez van,semmi szégyellni való nincs ebben,hiába próbálnak egyes emberek nyomasztani.

Hónap elején,mindent bevásárolok.Pelenka,popsitörlő,bébikaja stb,mindent amit kell,hogy a gyerek ne szenvedjen hiányt akkor sem,ha elfogy a pénz.

Maximum mi szívunk,hogy nem rántott hús kerül az asztalra,hanem krumplis tészta.

És? az talán annyira szörnyű? Szerintem egyáltalán nem.

2018. márc. 29. 00:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!