Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Miért szül ilyen sok ember...

Miért szül ilyen sok ember segélyre?

Figyelt kérdés

Itt is naponta több kérdés van hogy mikor utalják a gyest, a családit, hogy kell igényelni ezeket, tehát nem dolgoztak. Hogy van bátorságuk bevállalni a gyereket? mert gondolom ha úgy várják a segélyeket mint a messiást, apuka se kereshet hű de jól.

Nem provokáció a kérdés, tényleg érdekel ezeknek az embereknek az életcélja, motivációja. Ismerőseimmel beszélgettünk erről, de nem tudjuk megérteni, ezért jó lenne ha valaki el tudná magyarázni, mi ennek az előnye.

2018. márc. 25. 16:12
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

Akkor miért nem kérdezed meg az általad ismert ilyen szülőket.

Mert nincsenek ilyen ismerőseim, és úgy gondoltam, hogy mivel ez egy kérdezős oldal, a millió lehetek-e terhes meg hogy kell intézni az abortuszt kérdés mellett elfér ez is.

És nincs bennem semmi rosszindulat, csak tényleg érdekel ezen emberek motivációja, jövőbeni tervei. Mert lehet én itt sajnálom a gyereket, holott lehet hogy a szüleiknek komoly elképzeléseik vannak a jövőre nézve. Sosem lehet tudni.

2018. márc. 25. 17:33
 12/31 anonim ***** válasza:
51%

"Nálunk az oviban is sok ilyen kicsi van, a szülők nem tudják befizetni a tisztasági csomagot, a gyerekek nem tudnak menni kirándulni, bábszínházba, az ő szülinapjukat sosem ünneplik meg az oviban, mert a szülőknek nincs pénzük befizetni ezeket. Volt hogy az egyik kicsi el is sírta magát a kirándulás reggelén, mert ő is jönni szeretett volna, de az anyukának nem volt épp felesleges 3 ezre a kirándulásra."

Gondolom, ha tudod mit fizetnek be és mit nem, akkor ismered őket. Nálunk is vannak az oviban ilyen gyerekek, ismerem a szüleit, ők fel sem fogják szerintem. Mindig így éltek, nekik ez a normális.

2018. márc. 25. 17:39
 13/31 anonim ***** válasza:
16%

"Akkor miért nem kérdezed meg az általad ismert ilyen szülőket."

Ha ezt nekem szántad, akkor azért mert nem ismerek ilyet. Ha van is, nem turkálok más pénztárcájában.

2018. márc. 25. 17:46
 14/31 anonim ***** válasza:
46%
A kérdezőnek szántam, elvileg őt érdeklik az okok. Ezekre az érintettek tudnak választ adni, de még anonim oldalon se őket szólítja meg.
2018. márc. 25. 17:53
 15/31 anonim ***** válasza:
0%
#14 - nem tett idézőjelet, így megzavart. 😊
2018. márc. 25. 17:55
 16/31 anonim ***** válasza:
22%
Ja bocs, a kérdező tőlem idézett, csak idézőjelet nem használt.
2018. márc. 25. 17:55
 17/31 anonim ***** válasza:
69%

Fel sem fogom, hogy léteznek olyan emberek, akik ezen valóban gondolkoznak és nem jönnek rá maguktól.

A gyerekvállalás egy gyönyörű dolog, a legtöbb nő vágyik rá, az élete egy fontos részét képezi, hogy minél többet adhasson magából és felnevelhessen valakit, akiben egy része aztán "tovább élhet". Mellé még van ezeregy oka is, mint a társaság, gének, ösztönök, vágyak stb.

Nehogymár csak bizonyos szint felett élő emberek részesülhessenek ekkora boldogságban. Sokszor sokkal többet tud adni egy szegényebb család, mint egy gazdagabb.

Aki szegény, az is boldog akar lenni, nincs kevesebb joga hozzá az anyagi helyzete miatt. Akinek kevesebb a pénze, az is szokta ám magát boldognak érezni, és ezt az érzést szeretné megosztani a gyermekével, ha pármillát nem is tud. A gyerekvállalás pedig nem lehet a gazdagok kiváltsága.

Ajj annyi minden oka van és olyan felháborító a kérdésed, hogy nem tudom összeszedetten pontokba szedni.

Szerintem, ha valakinek ennyire nincsen képzelete és ennyi empátia nem szorult belé, inkább annak kellene gyermekmentesen élni. Mit fogsz továbbadni a gyermekednek, ha belső értékekben ilyen szegény vagy? Pár millával nem lesz kisegítve, ha alapvető fogalma sincs az életről.

Ha már jól megy, menj jótékonykodni, máris pótolhatod azokat az ismereteket, amiket sajnos nem sikerült idáig elsajátítanod.

Nekem szép megtakarításom van és remek helyen hitelmentes lakásom, mielőtt jönne az, hogy biztos felháborodotott nincstelen vagyok.

A tudatlanság és a rosszindulat, de legfőképp az háborított fel, hogy mennyivel többre tartod magad másoknál pusztán egyetlen tulajdonság alapján.

Arról meg ne is beszéljünk, mit tudsz te annak a családnak az életéről.. Simán lehet, hogy 3 éve még Balin nyaraltak.

2018. márc. 25. 18:00
 18/31 anonim ***** válasza:
55%
Azért nem azokat kérdezi meg akikkel nap mint nap találkozik,mert orrba vágnak érte.Es meg is érdemelne.A szegénység nem szégyen rengeteg ember van napról napra letbizonytalansagba.
2018. márc. 25. 18:04
 19/31 A kérdező kommentje:

Gondolom, ha tudod mit fizetnek be és mit nem, akkor ismered őket. Nálunk is vannak az oviban ilyen gyerekek, ismerem a szüleit, ők fel sem fogják szerintem. Mindig így éltek, nekik ez a normális.

Nem, nem igazán ismerem. Vagyis nem vagyunk olyan viszonyban hogy ezt megkérdezzem. Csak a havi és a féléves kifüggesztett összesítő táblán látom hogy mindig ugyanazoknál a neveknél van hiányjel.

2018. márc. 25. 18:26
 20/31 anonim ***** válasza:
41%

Na, én most a 3. babára pl csak GYEST fogok kapni.

A nagy már iskolás, dolgoztam, munkaviszony megvolt, mikor a másodikkal terhes lettem. Csak épp határozott idejű szerződésem volt, de 2 éves koráig kapom a GYEDET. Passzív GYEDET... Augusztusban jár le, akkor lesz 2 éves a lányom, és addigra várom a picit. Nem volt tervezve, de így alakult, az abortusz fel sem merült.

Elhiheti mindenki, hogy nem az a 100e ft körüli összeg (+ gyt) lesz a fő bevételi forrás, amit kapok majd (1 évre rá persze az is lecsökken 75-re, nem gondolhatja komolyan senki, hogy ebből fizetünk albérletet, rezsit, egyebeket meg még élünk is...)

Mikor egyedül éltem a nagy lányommal, a fizetést + csp-t igen, akkor volt, hogy remegve vártam, pedig hoppá, dolgoztam....

Na ennyit erről.

2018. márc. 25. 18:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!