Mindenhol azt mondják, a gyermeknek az a legjobb, ha legalább 3 éves koráig anyuka otthon marad vele. Azt is olvastam, hogy Magyarországon erre adott a lehetőség. Viszont, ha megnézzük, akkor a 3. évben már csak a GYES jár, ami viszont már nem elég arra egy átlagosan kereső, átlagos színvonalon élő családnak arra, hogy anyuka otthon maradjon.
Az első 2 évben tényleg elég jó.
Mit gondoltok? Ti meg tudnátok oldani a 3. évet csak a GYESből?
Egyetértek azzal, hogy gyerekfüggő is, kinek tesz jót a bölcsi és kinek nem való. Ha úgy láttam volna, hogy a gyerekemnek nem való, meg tudtuk volna oldani. De nekünk több szempontból is jó volt, hogy 2 évesen bölcsibe ment.
2018. jan. 14. 18:13
12/16 anonim válasza:
Ahol élek nincs bölcsi. A magán bölcsi a fizum 70%-a lett volna. Nem volt mese. Ki kellett húznunk apafizu+GYESből az oviig. Kilincseltem az ovinál, hogy vegyék fel 2,5 évesen a törpét, de beintettek. Valahogy kihúztuk.
2018. jan. 14. 18:13
13/16 anonim válasza:
Maradtam itthon gyes alatt is, igaz terveztük a kistesót. Augusztustól csak gyest kaptam, október 6-án pozitiv lett a tesztem. November 22-e óta táppénzen vagyok, most kaptam az első utalást, nem mondom hogy nem jött jól, de amikor csak gyes volt nekem is pont ugyanúgy fogyott el a pénz hónap végére mint előtte. Valahogy mindig annyi pont elég ami van. De ha nem lett volna kistesó tervben akkor valószínűleg visszamegyek én is dolgozni. Igy örülök hogy itthon lehetek vele 3 évig.
2018. jan. 14. 18:15
14/16 anonim válasza:
A nagyobbik 2,5 éves korában született a kicsi, így 6 év alatt 1,5 évet voltam gyesen. Férjem átlagnál jobban keres valamivel + a tartalékainkat éltük fel mi is. Mindketten úgy gondoltuk, hogy érdemes 3 évig itthon maradni. Sőt, a nagy majdnem 4 évesen ment csak oviba. Neki kínszenvedés lett volna a bölcsőde.
2018. jan. 14. 18:51
15/16 anonim válasza:
Párom jól keres, kb netto 600-at ami elég lenne, de szeretek dolgozni és én is jól kerestem. Hiányzik egy picit a társaság.
Szóval én úgy készülök, hogy visszamegyek dolgozni, de ha a fiamon azt látom egyáltalán nem érett rá akkor otthon maradok vele. Az ő igénye az első!
(Én imádtam a bölcsit anno, még oviból is sokáig szerettem volna visszamenni, így én nem félek a bölcsiktől a saját tapasztalatom is pozitív)
2018. jan. 14. 20:26
16/16 anonim válasza:
hmm...aki szeret dolgozni és nem otthon lógatja a lábát (má' bocs, de mi másért pontoznátok lefelé?), azt szépen le is nulláztátok... taps.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!