Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mire elég a gyes? Aki csak...

Mire elég a gyes? Aki csak azt kap, mit vesz belőle? Pláne aki nem szoptat.

Figyelt kérdés
Leginkább az érdekelne, hogy aki nem tud vagy nem akar szoptatni, annak mennyibe kerül a tápszer egy hónapban és, hogy a gyes fedezi e. Nektek mire elég a gyes, mit vesztek belőle? Ha jól tudom 28.500 forint
2018. jan. 10. 15:59
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
Nézzétek, az összes kommentből 5 az enyém, 6-nak semmi köze a kérdésemhez, 3 már arról szól, hogy menjek és nézzem meg magam, bár nem tudom ki van e írva a DM-ben, hogy mennyit eszik és mennyi pelenkát használ el egy baba.. Ezekben még vannak burkolt sértegetések és célzások arra, hogy vajon dolgozom e, meg, hogy aki nem dolgozik, arról mi a véleményetek. Egy egyszerű kérdést írtam ki arról, hogy ki mire költi a GYES-t amit kap és egyszerűen hihetetlen, hogy ez lett belőle. Arra pedig, hogy pukkancs vagyok, amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten. Köszönöm mindenkinek, aki a kérdésemre válaszolt és segített abban, hogy legyen fogalmam arról, hogy mire elég ez a pénz egy újszülöttnél. További szép napot mindenkinek!
2018. jan. 10. 16:46
 22/33 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem meg te most fogsz szülni a semmire és érdekel, hogy mire lesz elég a gyes...így is megkerdezhetted volna.
2018. jan. 10. 16:46
 23/33 anonim ***** válasza:
92%

9#

Ragaszkodunk az adott márkához, nem mindig az olcsó kerül kevesebbe havonta. De köszönöm. :)

Kérdező: mi értelme van a kérdésnek?

25 ezer arra elég, ami 25 ezerbe kerül, vagy kevesebbe. A gyerek szükségletei pedig változóak. Lehet, hogy mosható pelenkát vesznek, vagy nem kell ruhát vásárolni, mert kapnak rokonoktól. Egyik hónapban lebetegszik, a másikban nem. Lehet, hogy allergiás, vagy cukorbeteg.

Ezer dolog határozza meg, hogy mi éppen a legfontosabb. Lehet, hogy adott családban most épp 2 köbméter fa az, amire égető szükség van, szó szerint.

Csak ki tudod számolni, hogy mit tudsz belőle kifizetni.

2018. jan. 10. 16:51
 24/33 anonim ***** válasza:
93%
Nézd kérdező, erre lehetetlen választ adni, mert a gyest csak úgy senki nem nézi, mire költi el. Hozzá van adva a család bevételéhez. És úgy költik. De ahogy írták elég lesz pár doboz tápszerre, meg pelenkára. Ez egy példa. De oltást is fizethetsz belőle. Akkor viszont már tápszerre, pelenkára nem marad belőle. Megnézed mi kerül 25 ezerbe egy hónapban és annyi. Ezen mit nem értesz? Ja és lehet, hogy az első tápszer sem fog beválni, sem az első pelenka, ki kell próbálni 10 félét. Senki nem fogja azt írni, hogy megkaptam ma a gyest és vettem is belőle 10 doboz tápszert. Vagyis lehet, hogy van ilyen, de az már ismeri a babája igényét, stb.
2018. jan. 10. 16:53
 25/33 A kérdező kommentje:
Igazad van 23-as. De minden másra megvan a pénz, ahogy eddig is megvolt, nem kell a “gyerekre kapott” pénzhez nyúlni, ha fa kell, vagy akármi más. Nem tudom, hogy mennyibe kerül egy kisbaba havonta, de talán inkább ezt kellett volna kiírnom kérdésnek és én is jobban jártam volna. De abban is igazad van, hogy ez is változó, hiszen lehet, hogy anyatejes, lehet, hogy tápszeres, lehet, hogy beteges, de lehet, hogy sosem lesz semmi baja, úgyhogy nehéz lehet megmondani. Csak valami körülbelüli összegre gondoltam, de megmondom őszintén nem ilyen válaszokra számítottam. Köszi neked.
2018. jan. 10. 16:55
 26/33 anonim ***** válasza:
97%

25#

Az se egyszerű, hogy egy kisbaba havonta mennyibe kerül. Többet mosol, melegebbnek kell miatta lennie a lakásban, a szoptató anya se ehet bármit. Ki tudja, hogy ez mennyi havonta?

Előre pedig végképp nem tudhatod, hogy milyen lesz.

2018. jan. 10. 17:03
 27/33 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 1 tápszeres és 1 anyatejes babám is volt így van összehasonlítási alapom.

Tápszeres baba: kezdetben kb 5 doboz tápszer,amit orvos írt fel mert allergiára hajlamosnak ítélte ez receptre 1 doboz 1300 ft volt) - kb 6000 ft

Pelenka kb 10000 ft + popsitörlő 4-5 csomag 2000 ft

Fürdető, popsikrém attól függ gyógyszertári vagy pl sudocream , d-vitamin, hasfájásra cseppek ,

Kb ennyi fér bele 25000- be szerintem

Anyatejes baba: neki több pelenka kellett, mert kb 2 óránként kakált egy keveset+ rengeteg popsitörlő és popsikrém, itt kb ennyire el is ment 25000 ft :D

Hiába nem kellett ételre költeni, de a pelenkázásra annál többet( meg ugye az én táplálkozásomra többet forditottam).

2018. jan. 10. 17:10
 28/33 anonim ***** válasza:
57%
Igen, pukkancs vagy. Majd pár hónap után meglátod hogy a "semmire" az valós válasz akkor is ha nem tetszik neked. Gondolom szoptatni is derogál, mert még meg sincs a gyerek de már azzal számolsz hogy ha nem tudsz vagy nem akarsz. Gondolom az utóbbi. Ritka arrogáns vagy. Reménykedj hogy apuka nem megy ki a képből mert a gyesből éhen haltok.
2018. jan. 10. 17:10
 29/33 anonim ***** válasza:
71%

Nem gyesből nevelem, de csak a tápszere 30 ezer volt havonta, tehát nálunk már itt bukott volna.

HA tápszert kapott Nutritonnal refluxra, mert a 600 Ft-os AR tápszert nem bírta.

Erre még pelenka 15, popsitörlő 1.

Gyógytorna 40.

Upsz...

Szegény gyerek, ha csak gyeses szülőt kapott volna... tarhálhattunk volna neki a facebookon, hogy ne szobanövény életet éljen, hanem megkapja a kellő fejlesztést, hogy mára makkegészséges 3 éves legyen.

2018. jan. 10. 17:36
 30/33 anonim ***** válasza:
61%

Mi szerencsések vagyunk, van tejem, ruhákat, játékokat kaptunk. Bútort használtan vettünk, az volt 20000. Babakocsi, autósülés nekünk megvolt 50000, és ez még olcsóbb. Én mosható pelenkát választottam, ez került 30000, de remélem szobatisztaságig kitart. Popsikenőcs, vitaminok, gyógyszerek, fürdető nekünk nem több mint havi 5000.

A mosás, fűtés, stb. miatt kb 10000 több a rezsink (előtte 50 órát dolgoztam én is, most meg egész nap otthon vagyok, többet megy a tv, többet is főzök, + tényleg meleget kell tartani). Viszont főzök, kajára így picit kevesebbet költünk + a kisgyerekes bérlet jóval olcsóbb.

2018. jan. 10. 20:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!