Mire elég a gyes? Aki csak azt kap, mit vesz belőle? Pláne aki nem szoptat.
2200 volt egy doboz tápszer ami 1 hétre volt elég kb úgy h volt egy kevéske anyatej is. aztán még a pelenka amire nem emlékszem már :D
mostmár többe kerül, így h 11 hónapos. eleve eszik tápszer reggel-este, aztán gyümölcsöt tejtermékkel, ebédre zöldség hússal, uzsonna pedig a tejpép. meg akkor egy kis nasinak kölesgolyó, néha 100% gyümölcslé, pelenka(ugye minél nagyobb annál drágább, de így is elhasználunk 4-5) popsitörlő(hogyha megyünk valahová könnyebb azt elővenni mint a gyereket cipelni a fürdőbe kezet/arcot mosni).
meg persze a ruháztatás, a játékok(ami már lehet foglalkoztató jellegű-villogós hangot adó drágább).
hirtelen ennyi jutott eszembe!
Tudom nem ilyen választ vársz. De általában 2 év után jár a Gyes. Akkor már eszi amit mi, jó esetben szobatiszta, van bőven játéka stb. Ha valaki nem teheti meg, hogy otthon marad visszamegy dolgozni.
Miért csak a Gyes jár neked?
4-es, tehát úgy érted, hogy kidobod ezt a pénzt a kukába, mert semmire nem elég? Szóval nem is veszel belőle semmit? Köszi neked is
3-as, köszönöm szépen! Anyatejjel pótolva kb egy hétre volt elég, akkor, ha 5 dobozzal számolunk egy hónapra, akkor is bőven 15 ezer forint alatt van, úgyhogy simán kijön a gyesből. Az egyetlen segítő válasz, köszi még egyszer
Gondolom, költői kérdés.
Gyes mellé kap családi pótlékot, a kettő együtt kb. 40 ezer.
Ma vettem 7800-ért 130 pelenkát a DM-ben. A tápszert nem tudom, szerencsére nem kell. Tejpépet szoktunk, az 800 Ft, gyerektől függ, meddig elég. Van, amikor a reszelt almába is keverék. Nekünk így két hét alatt fogy el, de nem minden nap kapja.
Egy üveges bébiétel 300-600 Ft, ennyiből élve az is luxus.
Egyébként meg arra elég, amit megveszel. Van, akinek egy kiló alma, répa, krumpli, van, akinek egy doboz cigi meg egy üveg sör jobban kell.
5-ös, hogy érted, hogy 2 év után jár a gyes? Nem a születéstől jár, annak aki csak ennyit kap az államtól? Eddig azt hittem.
Ne haragudj, de egyenlőre egy igazi válasz érkezett és három olyan, ami nem válasz a kérdésre, úgyhogy nem hiszem, hogy jót tenne, ha elkezdenék én is másról beszélni. Viszont nem azt mondtam, hogy nekem csak a gyes lesz a gyerekre, csupán azt kérdeztem, hogy a gyes mire elég és ki mire költi.
mekkora pelenkát vettél a dm-ben hogy 60 forint darabja?
én a négyes méretnek veszem 41 forintért darabját!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!