Mire elég a gyes? Aki csak azt kap, mit vesz belőle?
Pláne aki nem szoptat.
gyest akkor kapsz, ha nincs munkaviszonyod.akinek van, az a gyerek második életévétől fogja kapni a gyest
tehát ha dolgozol és úgy leszel várandós, akkor kapsz CSED-et(szülési szabadság-24 hét-) utána a GYED-t(a gyermek két éves koráig) a GYESt pedig a két éves korától a három éves koráig kapod!
2018. jan. 10. 16:26
miért 5 doboz tápszerrel számolsz? a fiam 5 hetes korától tápszeres, simán elment 12.15 300g-so doboz tápszer havonta. amit ő eszik az receptre 1000 ft csak, de akkor is a gyes fele. amúgy kb havi 50 ezret költünk a gyerekre, úgy hogy nincs luxus, csak a szükségeseket vesszük meg, ehhez pluszban jönnek az oltások meg a gyógyszerek ha beteg. szóval őszintén szólva nem sokra elég. és az első 2 évben gyed-et szoktak kapni az emberek, utána 2-3 éves kor között jár gyes. ha életedben nem dolgoztál még, akkor kapsz csak gyes-t már a baba születésétől fogva.
2018. jan. 10. 16:26
amit én írtam tápszer(3 válaszoló vagyok) az 600 grammos, és a milumil ha start volt. az drágább fajta!
2018. jan. 10. 16:28
14/33 A kérdező kommentje:
Hűha.. Azért számoltam 5 doboz tápszerrel, mert addig a hozzászólásomig egyetlen ember válaszolt a kérdésemre, akinek kevés anyatej mellett fogyott el 4 doboz egy hónapban. Tehát csak ezzel tudtam számolni, mivel mindenki más másra válaszol és másról beszél.
Köszi, hogy elmondjátok, hogy ki kap gyest és ki gyedet és csedet, ezzel én is tisztában vagyok, valószínűleg ezért kérdeztem a gyesről. Akkor, ha úgy tetszik, soha életemben nem dolgoztam. Van még valaki, aki soha életében nem dolgozott, ezért a babája születésétől csak gyest kapott és tudna nekem válaszolni arra, hogy ez a 25 ezer forint mire elég? Köszönöm.
Mekkora pukkancs vagy Te. Mire elég 25.000 Ft.. ? Mondjuk 2 db bárányhimlő elleni oltásra.. Vagy 2 nag csomag pelenka+ 2 nagy csomag popsitörlő és néhány üveg bébikaja..
2018. jan. 10. 16:35
függetlenül attól, hogy gyes-t vagy gyed-et kapsz-e, 25 ezer az 25 ezer. tápszerre számolhatsz kb havi 15 ezret, plusz pelenkára 10 ezret. ennyi jön ki belőle. és akkor még jönnek a gyógyszerek, fürdető, popsikrém, oltások (pl rota 40 ezer, agyhártya gyulladás elleni 20 ezer), ruhák, ha esetleg hasfájós akkor a mindenféle cseppek (pl colief 3 napra volt elég egy üveg és 5000 ft). csak hogy lásd az árakat.
2018. jan. 10. 16:36
Figyu, nem egy agysebészet. Bemész egy DM-be és megnézed mennyibe kerül egy pelus meg bébiétel és elosztogatod a 25e forintot. Ugyanis azt kérdezted mire elég! Hát számold ki. Tényleg egy kötözködő kis pukkancs vagy.
2018. jan. 10. 16:38
Bemész a boltba és leírod mennyibe kerül egy csomag pelenka, törlőkendő, krém, ruhák, tápszer stb. Azután összeadod és meglátod te magad is.
2018. jan. 10. 16:39
És igen, tényleg rohadt kevés. De aki nem dolgozott meg előtte azért hogy a gyereke jobb ellátásban részesülhessen annak még sok is, örüljön hogy egyáltalán kap bármit is az államtól úgy, hogy előtte egy fillért sem adózott.
2018. jan. 10. 16:40
Semmire nem elég. Egyáltalán nem fedezi a gyerek szükségleteit egy hónapban.
Látod, ezért nem kell a semmire gyereket szülni, hanem dolgozni előtte normálisan!
2018. jan. 10. 16:45
Kapcsolódó kérdések: