Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Gyed alatt kivehetem a szabikat?

Gyed alatt kivehetem a szabikat?

Figyelt kérdés

Gyeden vagyok, júniusban jár le.

Nem az előző munkahelyemre megyek vissza dolgozni. A kislányom meg a gyed lejárta előtt bolcsibe megy, ha felveszik.

Ki hogy csinálná?

Egyáltalán ki vehetem az összegyűlt szabikat, míg gyeden vagyok vagy csak utána?

Annyi felet hallottam, hogy már nem tudom mo van.. köszi ha valaki segít

2018. jan. 8. 14:29
 1/6 anonim ***** válasza:
Gyed alatt a felgyülemlett szabadságot nem tudod kivenni,csak akkor ha megszünteted a fizetés nélküli szabidat,és újra állományba állsz.Akkor kapod együtt a gyedet és a szabadságért járó összeget.
2018. jan. 8. 14:41
 2/6 A kérdező kommentje:
És ha a régi munkahelyemre már nem tudok visszamenni? Új munkahelyre megyek, és úgy meg kivehetem a szabikat?
2018. jan. 8. 14:46
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha nem veszed ki, akkor kilépéskor ki kell fizetniük.
2018. jan. 8. 14:47
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha te mondasz fel, mert nem akarsz visszamenni, akkor van felmondási idő, arra meg jók lesznek a szabik. Ha marad, kifizetik.
2018. jan. 8. 14:49
 5/6 A kérdező kommentje:

Tehát azalatt én dolgozhatok másik helyen?

Gyed alatt visszamegyek dolgozni, aztán lejár a gyed, kiveszem a régi munkahelyen a szabikat, de közben ugyanúgy bejárok dolgozni? Ezt így lehet?

2018. jan. 8. 15:15
 6/6 anonim ***** válasza:

Miért akarod kivenni a szabikat? Ha csak azért hogy ne vesszen el nem kell mert a munkaviszony megszűnésekor kifizetik.

Amig fizetés nélküli szabin vagy elmehetsz mashová is dolgozni, elég tájékoztatni az eredeti munkáltatót, és ha még alatta felmondasz nem kell letölteni semmilyen felmondási időt, a szabikat kifizetik, közben szépen dolgozol már az új helyen ezalatt. En igy csinálnám.

2018. jan. 8. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!