Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha pl. idén babás maradok,...

Ha pl. idén babás maradok, táppénzre kell jönnöm, az idei megmaradt szabikat kivehetem a táppénz előtt?

Figyelt kérdés
Táppénzre a munkaköröm miatt kell majd jönni!
2015. jún. 17. 15:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
51%

Munkakör miatt nem kell táppénzre menni.

Terhesség esetén a munkáltatónak kötelessége olyan munkakört felajánlani, amit terhesen is lehet végezni. Ha ezt nem tudja, akkor távolléti díjat köteles fizetni.

Egészséges terhességgel nem mehetsz táppénzre, mert az táppénzcsalás!

2015. jún. 17. 15:03
 2/12 anonim ***** válasza:

Jó első, akkor rengeteg táppénzcsaló van.

Ha munkáltatóddal meg tudod beszélni, hogy kiadja a szabikat, akkor kiveheted, ellenkező esetben rögtön táppénz.

Szerintem senkinek sem fizetnek távolléti díjat, magyarul megkapod a fizud, ha nem dolgozol. Barátnőmet az üzemorvos egyáltalán nem engedte dolgozni, egyből táppénz, pedig ő akart dolgozni, de a cég nem engedi ennyi. Persze azért nem, nehogy a babával legyen valami, olyan munkahely. Irodába meg nem mehet az összes kismama.

Szóval nyugi, nem leszel táppénzcsaló és szeretnél szülés után is visszajönni dolgozni, tehát nem fogod pedzegetni, hogy neked a fizud jár, ha nem tudnak olyan munkát adni, ami neked és a babának is jó.

Ugyanakkor, ha nem tudod kivenni a szabikat, akkor majd gyed v. gyes lejárta után kiadják a felhalmozott szabikkal együtt, tehát nem vész el.

2015. jún. 17. 15:38
 3/12 anonim ***** válasza:

Igen első a nagykönyv szerint igy kell eljárni, De egyrészt nem minden munkahelyen van olyan munkakör ahová át lehetne tenni ( még ha akarná sem tudná és ezért ne "hibáztassuk/büntessük" már a munkáltatót), és ahogy a második irja mérlegelni kell, hiszen ha jó a munkahely és gyed/gyes után vissza akar menni dolgozni (esetleg részmunkaidőben is) azért jó ha a munkáltatói oldalt is megértjük, mert nem jindegy hogy fizut kell neki fizetnie vagy a tp 1/3 -át. Ja és nem biztos hogy a távolléti díjjal számolt hónapok miatt a csed/gyed alap olyan jó lesz.

Kérdező én igy jártam el mint te, bár volt előzményem is igy egyszerűbb volt kiirni tpre, én mérlegeltem az előbb leírtakat és eleve úgy mentem a főnökhöz, igy most mikor visszatértem sokkal rugalmasabb volt és mindent most is meg tudunk beszélni.

2015. jún. 17. 16:02
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a lényeg, h a megmaradt idei szabikat is szeretném kivenni, pl 1 hetet kell tartalékolni a téli leállásra. Elég lesz nekik, h bejelentem a terhességet, nem élek a távolléti díjjal szerintem.
2015. jún. 17. 16:26
 5/12 A kérdező kommentje:
Mérgező anyagokkal dolgozom ezért lesz táppénz, másik pozi nincs a cégnél.
2015. jún. 17. 16:27
 6/12 anonim ***** válasza:
Az idei szabit szerintem csak időarányosan fogják kiadni ami addig a napig jár, mielőtt táppénzre mennél.
2015. jún. 17. 16:38
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszi, az kb mit jelent, hány napot, ha ol novembertől mennék táppénre( akkor derül ki a terhesség) és még van 6db szabim év végéig?
2015. jún. 17. 16:51
 8/12 A kérdező kommentje:
Még egy fontos kérdés: olyat lehet, h elmegyek táppénzre és 2016ban megszakítom, majd az azévi szabikat kiveszem és utána újra táppénzre megyek?
2015. jún. 17. 16:58
 9/12 anonim ***** válasza:
"babás maradok"
2015. jún. 17. 16:59
 10/12 A kérdező kommentje:
:D
2015. jún. 17. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!