Mi a teendő ha megszűnik a határozott idejű szerződés táppénz alatt?
Figyelt kérdés
kisbabát várunk és január 16 ra vagyok kiírva, de november 30 megszűnik a határozott idejű munkaszerződésem. Ilyenkor a ttáppénz nov30 ig jár? Vagy passzív jogon lehet a azülésig igényelni? Tv ilyenkor van vagy fizetni kell? Igaz, hogy ilyenkor nem jár GYED? A munkáltatóm nem hosszabbít szerződést és nem igazán mond semmit sem! Aki tud válaszolni azt szívesen fogadnám.2015. jún. 8. 23:17
1/4 anonim válasza:
nincs passzív tp! ahogy megszűnik a munkaviszonyod, a tp is megszűnik. van egy év ledolgozott időd az elmúlt 2 évben? mert valóban nem jár csed és gyed ha nincs szülés pillanatában munkaviszonyod, viszont ha megvan a ledolgozott időd és elmész munkanélkülire, akkor kaphatod a csedet, gyedet, már ha jogosult vagy rá!
2/4 A kérdező kommentje:
5 év 3 hó a munkaviszonyom, csak novemberben váltottam és itt szerződést kaptam.
2015. jún. 8. 23:35
3/4 A kérdező kommentje:
Az nem tudom fontos e hogy végig közalkalmazotti volt a jogviszonyom.olyanra van e lehetőség, hogy a munkáltató szerződés nélkül tovább fizeti a tb- tb-t?
2015. jún. 8. 23:40
4/4 anonim válasza:
már miért fizetné a tb-t? egyébként nem jogosít a tb fizetése gyedre, de nem is kell. munkahely megszűnése után 40 napig még él a tb-d... november végén megszűnik a munkaviszonyod, december elején bemész a munkanélkülire, lepapíroznak és mehetsz csedre majd gyedre a munkanélküli által. majd ők pontosan megmondják mi a menete, azt hiszem le kell majd szülés napján mondani, amikor váltasz csedről gyedre akkor újra visszamenni majd egyből lemondani, ezt nem tudom pontosan, de tényleg mindent elmondanak ott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!