Kivehetem a bent lévő szabikat szülés előtt vagy mindeképp TGYÁS-ra kell mennem?
A főnököm már most jelezte, hogy január 1-től menjek TGYÁS-ra, ugyanis a szülés várható ideje január 25.
Mondtam neki, hogy mivel 24 napom lesz a szabadságból, így azt szeretném kivenni elsődlegesen.
Ugyanis én jobban örültem az első gyermekemnél is a szüléstől lévő TGYÁS-ak, mintha 1 hónappal előtte már felhasználtam volna.
Nem mondott rá semmit, csak azt, hogy majd akkor kérjek egy formanyomtatványt az admintól, hogy a kérvényt előtte 1 hónappal betudjam adni.
Ergo, ha olyan bugyi lesz rajta, akkor nem fogja engedélyezni, mondván a szabi x %-val ő rendelkezik.
Én simán végig dolgoznám a januárt szülésig, de a doki már most közölte, hogy ez a heg nem fog kitartani szerinte még december végéig sem.
Nyilván az orvos jobban tudja, de azért nem szeretnék megint hónapokat itthon tölteni.
hmmmm..ez elég fura...én kivettem az egész éves szabijaim, és sima táppénzem voltam amikor elfogytak de még nem szültem, a tgyás pedig a szüléstől ketyeg.
Tudja a főnököd egyáltalán, mi a tgyás?
Elméletileg a TGYÁs leteltéig - ha szülés napjától használom fel - időarányosan csak 15 nap szabadság jár. Nem pedig az egész éves. Ezt most tudtam meg a munkaügytől telefonon.
Egyébként ők azt javasolták, hogy a TGYÁS-t igényeljem január közepétől, amikor már biztos, hogy 28 nappal vagyok a szülés előtt és a bent lévő x szabadságomat a gyerek 2 éves kora után vegyem ki a többivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!