Kislányom 4 éves. GYES-en vagyok vele, mert tartósan beteg. Szülés előtt rendes, bejelentett munkahelyről jöttem el, ahol már évek óta dolgoztam. Kistestvért szeretnénk vállalni a közeljövőben. Milyen összegű TGYÁS-ra, GYED-re számíthatok majd?
Szerintem nem számíthatsz GYEDre és TGYÁSra, annak a feltétele a szülést megelőző 2 évben nemtommennnyi nap...
A GYES meg szerintem nem számít bele.
Én a helyedben elmennék a TB-hez. Más ügyben voltam ott és a NAV-nál is, ha normális ügyintézőt fogsz ki (nekem eddig sikerült), ő pontosabb tájékoztatást tudna adni, mintha itt tippelgetünk.
Én GYEDen voltam az elsővel amikor megszületett a kicsi, a második GYED jóval kevesebb volt, mint az első... Szerintem mivel a GYES sokkal alacsonyabb, HA a GYED számításakor figyelembe veszik (szerintem nem), akkor is a GYED nagyon alacsony összegű lenne...
De tényleg a TB-t javasolnám, ott pontosabb infót tudnának adni.
Nem jár, mivel 2 éven belül nincs meg a 365 biztosított napod, amikor is járulékot fizettek volna utánnad, vagyis lett volna Béred.
Viasz kell menni dolgozni 1 évet, s akkor jár majd!
Szerintem is a 6-osnak van igaza, nem fizettek utánad járulékot, hiába "él" a munkaviszonyod. Ha GYED-en lettél volna az más, mert abból vonják a járulékokat, de a GYES más tészta.
Ha még nem vagy terhes csak tervben van a baba, tényleg előbb vissza kellene menni dolgozni egy évre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!