Mire számíthatok ebben a helyzetben anyagilag?
Párom elhagyott, van egy 4 éves gyermekünk és egy 4hónapos.
Még állapotos voltam mikor elment.
Az lenne a kérdésem, hogy a családi adókedvezményt én igénybe tudom e venni a 2 gyermekem után, úgy hogy Cseden vagyok? (105eFt)
Nem szeretném ha ő igényelné meg, mert abból senki sem lát majd egy ft-ot sem.
köszönöm a válaszokat.
Boldog Új Évet Kívánok!
Csed-ből, gyed-ből igénybe lehet venni. Azt nem tudom mennyi minimum bér kell hozzá, hogy mindkét gyerekre igénybe vehetsd.
Nekem több a csed- em (145ezer). Én igénybe tudtam venni.
Kedves Kérdező!
Ha akarná sem tudná igénybe venni,csak az a szülő jogosult rá akinél a gyerekek el vannak helyezve.(tesóm nemrég vált el,épp nem volt munkája mikor váltak,és mivel a tesómnál maradt a gyerek sógorom még úgy sem igényelhette meg,hogy a tesóm beleegyezett)
A csedből csak 15 % szja-t vonnak. Ha a 105 már a nettó csedet, akkor nem elég, hogy maximálisan igénybe vedd 2 gyerekre.
Gyedből már 25 % a levonandó, így járulékkedvezménnyel együtt maximálisan igénybe veheted.
A következő évben pedig majd vissza tudod egyben igényelni, amit a csed idején havonta nem tudtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!