16hetes kismama vagyok terhességem alatt sajnos HPV vírusom van lehet műtétem lesz, valaki volt már ilyen helyzetben vagy tudnátok segítni, hogy mire számíthatok és a babám szintén?
Műtenek? Sajnos én is hasonlóan jártam. Nekem apró szemölcsök jelentek meg a hüvelyem szélén. A doki szerint hpv okozta. A babára nincs hatása. Külsőleg kellett kezelni. Azt mondta a dokim ,hogy tipikus ,hogy terhesség alatt tüneteket okoz, nert ilyenkor gyengébb az immunrendszer. Az us lehet, hogy calakiben ugyanúgy benne van a vírzs, de észre sem veszi, mert tüneteket nem okoz. Nálad miért kell műteni?
.
Nekem is ez volt. A rákszűrésem P4 lett, ami rákmegelőző állapotot jelent. Megműtöttek a terhesség 16. hetében, majd szülás után is. Az épp most volt szeptember 30-án. A babámnak semmi baja nem lett. Műtét után véreztem, fájt is, de megmondom őszintén, hogy az első műtétkor rosszabbra számítottam. Nem altattak, hanem gerincérzéstelenítés volt. 2 napot voltam kórházban, sokat kellett fekdnöm. A varratok a 36. hétig maradtak bent. A műtét miatt tudtam, h rogramozott császár lesz. Aztán végül toxémia miatt sürgősségi császár lett.
Egyébként nekem is megvolt már terhesség előtt is, nem tudom, hogy nem vették észre, ha minden évben eljártam szűrésre...
Ha gondolod itt a linkje egy másik oldalon feltett kérdésemnek:
Ott vannak válaszok ezzel kapcsolatban!
3-as vagyok. Ahogy utánaolvastam több féle tipusa van a HPV-nek. A szemölcsöket okozó törzs nem olyan veszélyes, mint amelyik méhnyakrákot okoz. Minden évben voltam rákszűrésen, és ott mindig jó eredményeim voltak, viszont arról nem tudtam, hogy külön kellene kérni a HPV szűrést. A HPV szűrés ezek szerint egy teljesen eltérő dolog a sima rákszűréstől. Persze lehetséges, hogy a rákszűrés rossz eredményt hoz és azt a HPV egyik tipusa okozta, de előfordulhat olyan is, hogy hordozod a vírus egyik tipusát, de az éppen nem okoz méhnayakrákot ill. más tünetet sem.
Azt nem értem, hogy ha annyira propagálják a rákszűrést minden fórumon, akkor miért nem hívják fel a nők figyelmét arra, hogy létezik a HPV vírus amire külön szűrés szükséges.
Most már van oltás is ellene, de ha már az egyik tipusára megfertőződtél, arra állítólag nem hat. Viszont hat a többi tipusára. Ezért valószínű terhesség után én élni fogok ezzel a védőoltással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!