Vajon mit tehetnék? Kapkok így gyest.
GYES alanyi jogon jár, az összege elég alacsony, pontosan nem tudom, de 30.000 Ft alatt valamivel.
Feltételezem, hogy GYED vagy CSED amire gondolsz. Ahhoz, hogy ezeket Kapd plusz feltétel meg, hogy a szülés napján biztosított legyél. Ezek összege a bereden múlik.
Az a szülő (erről bővebben lejjebb), aki a szülést megelőző két évben legalább 365 napon át biztosított volt, azaz – leegyszerűsítve – dolgozott vagy felsőoktatási intézményben tanult.
Ez az amit nem egészen értek ez szerepel a leírásban. testvérem azt mondta,hogy kapnám,ha kilépek akkor is
Ha jól értem, nem vagy még terhes. Így nyugodtan kiléphetsz és mehetsz másik munkahelyre.
Gyest még az is kap, aki életében nem dolgozott.
Igen amit írsz az is feltétele a gyednek/csednek. Kell két éven belül 365 nap biztosítás plusz az is, hogy szülés napján biztosított legyél (tehát legyen munkahelyed). A Gyed összege a brutto fizetésed 70%-a és ebből vonnak még 25% adót és nyugdíjjárulékot.
Gyes alanyi jogon jár, tehát bárkinek és összege kb 26500ft.
Miért van kb mindenki leszavazva?
Ezt a hálót én sem értem. Megírnad mi az?
Gyest mindenképp kapsz, ahoz nem kell munkaviszony, de az csak 28ezer ft+ családipótlék 12000Ft, ezeket mindenhogyan megkapod.
Ha nem lépsz ki, és meg van a kellő biztosított munkanapod, akkor csedet/gyedet kapsz ez a fizetésed bizonyos százaléka,de gondolom több mint a 28 ezer, tehát jól gondold meg.
A hálós részt én sem értem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!