Mit tehetnék? Elmondjam? Vagy takargassam?
Figyelt kérdés
2013. Június óta dolgozom a munkahelyemen, ahol 3 hónap próbaidő plusz határozott időn voltam dec. 15 ig. Azóta nincs szerződésem! Viszont ma léptem a 13 hétbe és lassan be kellene jelentenem hogy babát várok, mielőtt ők látják ezt meg. Viszont félek. Hogy aláírt szerződés hiányában siman kirúgnak. Azt mondták, hogy be vagyok jelentve a szerződés csak formalitás majd talán január végén meg lesz. Mit tehetnék? Segítsetek!2014. jan. 3. 07:20
1/8 anonim válasza:
Tehat feketén dolgozol. Ilyen hülyeség, hogy formalitás csak a szerződés..... Milyen munkahely ez? Mindegy, hogy elmondod e, vagy sem: nem fog se TGYAS, se GYED járni, mert nem vagy bejelentve.
2/8 A kérdező kommentje:
Be vagyok jelentve. Ha nem lennék az orvosok már mondták volna hogy nincs támogatásom.
2014. jan. 3. 07:40
3/8 anonim válasza:
Nekem is fèl èvvel kesõbb derült ki hogy nem vagyok bejelentve, ugyan ezzel a szöveggel jöttek, ès ki is rúgtak, pedig èn a 21 hètig vàrtam.
4/8 anonim válasza:
Nem fognak az orvosok olyan gyorsan szólni, pláne, hogy azt írod, december 15ig volt szerzodesed. Ha van ugyfelkapud, ott utana tudsz nézni, hogy valoban be vagy e jelentve. Vagy kérj egy munkáltatói igazolást, mondd azt, hogy kölcsönhöz kell.
5/8 anonim válasza:
Amíg nincs szerződés a kezedben addig senkinek egy szót se a terhességedről.Sürgesd a szerződés megkötését.Más megoldás nincs számodra .
6/8 anonim válasza:
December 15ig voltál bejelentve, de utána még 45 napig van biztosításod.
Tehát most feketén dolgozol.
Hívd fel az oepet és kérdezd meg, hogy be vagy e jelentve.
Ha megmondod, hogy terhes vagy, nem is fog szerződést kötni veled.
Ha szerződést köt, és utána mondod meg, hogy terhes vagy, akkor pedig ha lejár nem fogja meghosszabbítani
7/8 anonim válasza:
Még annyival kiegészíteném,hogy én sem mondanám el a helyedben addig,amíg határozatlan idejű szerződésem nincs.
Viszont a pocakod nem biztos,hogy látszani fog egyértelműen,így abból sem tudnak ítélni 100%-ra.5 hónapos vagyok,még nagyon minimális,olyan,mintha híztam volna.
Szerintem emiatt nem aggódj.Vagy esetleg bővebb ruhákkal,pulcsival tudsz rajta csalni,úgy is tél van.
8/8 anonim válasza:
Mindenképpen intézd el a szerződést valahogy, jó ötlet azt mondani, hogy lakáshitelhez kell munkáltatói, mert akkor kénytelenek lesznek szerződést kötni, addig ne mondd el a terhességet semmiképpen! Amúgy szerintem is sumákol a munkáltatód, a szerződés nem formalitás, hanem mindkét felet védő irat. És ennyi idő alatt tényleg nem jelenik meg a dokinál, ha már nem vagy bejelentve. Remélem sikerül megoldani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!