Gyed vagy gyes alatt fog megszületni a 3. gyermekem, mire leszek jogosult?

Figyelt kérdés
2.gyermekem születésekor jogutód nélkül megszünt a munkahelyem. Határ eset h gyes vagy még gyed alatt megszületik a 3.gyermekem. mikor milyen ellátást fogok kapni?
2017. aug. 14. 15:01
 1/4 anonim ***** válasza:
Már a 2. gyerekre is passzív jogon kaptad a gyedet, így szerintem a 3.-ra csak gyes járhat, mivel nem állsz jogviszonyban.
2017. aug. 14. 15:04
 2/4 anonim ***** válasza:
Bizony, mindegy, mikor születik, csak gyesre vagy jogosult.
2017. aug. 14. 15:18
 3/4 A kérdező kommentje:
Ingyenes jogpontot hívtam. Ott azt mondták hogy fog járni csed gyed is. Nem értem akkor most mi van?
2017. aug. 14. 15:39
 4/4 anonim ***** válasza:
Ingyenes jogi tanácsadást sose kérj, nem értenek hozzá. Mivel 2-dik gyermeked születésekor megszűnt a munkahelyed a gyedet passzív jogon kapod. Ez azt jelenti, hogy ugyan kapsz gyedet és eü. ellátásra is jogosult vagy, de a következő babánál már csak gyesre leszel jogosult, újból meg kell szerezned a 365 biztosított napot és persze biztosítottnak kell lenni munkahely v. álláskeresési által a 3-dik gyerek születésekor, hogy kaphass a 3-dik babára is csedet és gyedet.
2017. aug. 14. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!