Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » GYES lejár, de már kismama...

GYES lejár, de már kismama vagyok, de a babó később fog megszületni, akkor van kirúgási védelem ha még állományban vagyok?

Figyelt kérdés
2012. márc. 14. 18:40
 1/4 A kérdező kommentje:
Úgy értem akkor letöltöm a benntmaradó szabikat ami az első pici után járna, és kirúghatnak, vagy nem?
2012. márc. 14. 18:42
 2/4 anonim ***** válasza:
Sztem nem rúghat ki. Vedd ki a szabijaidat, és menj táppénzre.
2012. márc. 14. 18:58
 3/4 anonim ***** válasza:

Természetesen védett vagy, mivel már babát vársz újból. Viszont a juttatások összege sokkal kevesebb lesz valószínűleg mint az első gyereknél, ugyanis a minimálbérből fognak számolni. Persze ha a minimálbérnél kevesebbet kerestél az első gyerek előtt (mert mondjuk részmunkaidőben dolgoztál), akkor az lesz az alap újból.

Ez a kirúgási védelem is arra vonatkozik csak, hogy rendes felmondással nem küldhet el, de bármikor áldozatává válhatsz egy létszámleépítésnek (meg kell szűnjön a munkaköröd, senkit nem vehet fel a helyedre. Ha ugyanis leépítésre kerül sor, akkor a kismamák közül válogatnak először.

2012. márc. 14. 19:01
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, akkor kicsit megnyugodtam.

Sajnos még nem jött össze a baba, novemberben jár le a GYES. Volt két vetélésem eddig.Próbálkozunk. Azt hittem ha túllépem ezt az időt búcsútmondanak, és fizethetek magam után, és nem fog semmi járni, csak a GYES.

2012. márc. 14. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!