A 2. baba gyes után fog megszületni. (Munkaviszony van) Milyen megoldások vannak, ha vannak hogy ne csak gyest kapjak?

Figyelt kérdés
2016. dec. 22. 15:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Én visszamentem dolgozni 5 hónapot és kaptam mindent újra.
2016. dec. 22. 15:54
 2/13 kíváncsicska ***** válasza:
Jelezd a főnöködnek hogy visszamennél dolgozni,és vegyél ki 1 nap szabit is.De ezzel egyidejüleg jelentsd is be hogy terhes vagy.Aztán ha azért dolgoznál akkor azt is mondd meg neki.De ha nem, a dokiddal kell megbeszélned írjon ki 9-es kóddal.Így minden jár,és ha a béred növekedett akkor már az is számít
2016. dec. 22. 16:30
 3/13 anonim ***** válasza:
39%

[link]

"Csed-nél alkalmazandó kedvezményszabály:

Ha

a gyermek gyermekgondozási díj vagy gyermekgondozást segítő ellátás igénybe vétele alatt, vagy annak megszűnését követő egy éven belül születik, és

az újabb gyermek születését megelőzően utolsóként született gyermek jogán megállapított csecsemőgondozási díj naptári napi alapja magasabb összegű, mint az újabb gyermek születése okán számított csecsemőgondozási díj naptári napi alapja,

akkor a magasabb naptári napi alap alapján kell az ellátást megállapítani, amennyiben az utolsóként megállapított ellátás alapja kizárólag a jogosultság kezdő napján fennálló jogviszonyban elért jövedelem figyelembevételével került megállapításra."

Magyarul ha folyamatos volt a munkaviszonyod, tehát nem szűnt meg az ellátás folyósítása alatt, akkor mindent kapsz.

2016. dec. 22. 18:50
 4/13 anonim ***** válasza:
39%
De miért gondoltátok, hogy ha folyamatos munkaviszonya van, és szül még egy gyereket akkor nem kap semmit?
2016. dec. 22. 18:53
 5/13 anonim ***** válasza:
Ok, de állományba valahogy vissza kell kerülnie hozzá, legkésőbb a gyes lejárta után. Mert hiába terhes, ha se táppénzt nem kap, se gyed/gyes-en nincs már, akkor csak "üres" munkaviszonya van.
2016. dec. 22. 19:32
 6/13 anonim ***** válasza:
52%
A kedvezményszabálynak ehhez semmi köze. A másra vonatkozik.
2016. dec. 22. 19:36
 7/13 anonim ***** válasza:
Le lehet pontozni,de a kedvezményszabály akkor sem erre vonatkozik. Az az ellátás összegére van hatással, nem a jogosultságra. Már pedig a kérdés magára a jogosultságra irányul.
2016. dec. 22. 20:53
 8/13 anonim ***** válasza:

A kedvezmény szabály arra vonatkozik amire le van írva. Ha van folyamatos biztosítási jogviszonya és nem váltott munkahelyet, de azért nincs meg a 180 bérezett napja mert gyest vagy táppénzt folyósítottak neki, akkor az előző CSED/GYED összegét fogja kapni.

De akkor én vagyok a hülye mert nem értem mi a kérdés, ha ez nem erre vonatkozik...

Vagy úgy gondoljátok, hogy a GYES lejárta után otthon marad fizetés még nélkülin semmi nélkül vagy mi?

Mert ha van munkaviszonya akkor ezen kívül nem marad más választása, minthogy

A. visszamegy rendesen dolgozni akár 1 napra is és/vagy kiveszi a szabijait

b. visszamegy dolgozni és rögtön táppénzre és/vagy CSED-re megy (28 nappal szülés előtt)

Mindkét esetben jár minden. Nekem az meg nem vilt opció, hogy lejár a gyes és fizetés nélkülin van, tök logikátlan. De nem gondoltam, hogy ezt is magyarázni kell.

De akkor mondd meg Te a tuti, mégis miért ne lenne jogosult ellátásra???

2016. dec. 22. 21:01
 9/13 anonim ***** válasza:

Igen, nyilván arra vonatkozik, amire írva van. Ezt az elmés megállapítást!!

Senki nem állíotta, hogy nem lesz jogosult csedre, gyedre. Csupán azt, hogy vissza kell mennie "dolgozni", mivel már a gyes lejárta után fog szülni. Ennyi.A kedvezményszabályt tök felesleges volt bele keverni, nem erre vonatkozik.

2016. dec. 22. 21:25
 10/13 anonim ***** válasza:

Ja értem. Tehát "milyen megoldások vannak, hogy ne csak gyes kapjak" kérdésre a válasz: vissza kell menni dolgozni!

Hmm...mert amúgy ha lejárt a gyes és van és volt is munkahelye, akkor az emberek nagy része még otthon csücsül és kamillázik. Csak úgy. Hogy most mi van.

Értem.

Elismerem, én vagyok a hülye, mert nem gondoltam, hogy csak ennyi a kérdés és rá a válasz, és mert azt hittem, egyértelmű, hogy visszamegy így vagy úgy állományba, mely esetben a jogosultság nem kérdés, inkább csak az összegek.

De örülök, hogy ennyivel is okosabb lettem ma.

2016. dec. 22. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!