Milyen ellátásra/ellátásokra leszek jogosult a második babámmal?
Jelenleg Gyed-en vagyok a kisfiammal 2017 márciusig.
Második babámat 2017 júniusra várom.Munkaviszonyom kisfiam születése után megszűnt(2015.áprilisban lejárt a határozott idejű szerződésem)
Így milyen ellátásokra leszek jogisult?csed,gyed vagy csak gyes?
Vagy érdemes lenne pár hónapra vissza mennem dolgozni szülés előtt?az bele számítana?
Köszönöm a válaszokat.
"Köszönöm.Akkor ha jól értem a biztosított idővel nincs gond,az bőven megvan."
Rosszul értelmezed, pont a biztosított idővel van a legnagyobb baj, emiatt már nincs is esélyed arra, hogy a 2. gyerekre csedet/gyedet kapj.
Ugyanis a szülés megelőző 2 éven belül kell 365 nap biztosított időnek lenni. Az nálad 2015. Június-2017. június időszak. Na már most neked már előtte már áprilisban lejárt a szerződésed, és csak passzív jogon kapod a gyedet. A passzív gyed pedig nem számít biztosított jogviszonynak, nem számít bele a gyedhez szükséges jogosultsági időbe. Még ha most lesz is munkád, akkor sem lesz meg júniusig a szükséges 1 év. Szóval csak gyesre leszel jogosult. Viszont fél éves kortól apa mehet gyedre.
Az félre informàl. Vagy azért mert elavult, vagy alapból téves.
Jelenleg mindenhol máshol azt olvastam hogy nem számit bele, mert nincs mögötte biztosított jogviszony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!