Bevállaljam így?
Figyelt kérdés
Terhes vagyok, szeretnénk megtartani, viszont nem kapnék GYED-et, mert nem dolgoztam eleget. A férjem tudná igényelni a gyerek fél éves korától, viszont ezt itt-ott eléggé leszólják az emberek. Mit tennétek?2017. júl. 26. 14:28
11/17 anonim válasza:
Hát GYED nélkül nem esnék teherbe, de ha már terhes lennék el nem vetetném az biztosan. Erre előbb kellett volna gondolnod, a teherbe esés előtt. Amúgy meg ha egy fizuból és a gyesből meg tudtok élni hárman akkor hajrá.
12/17 A kérdező kommentje:
Miért, ha kapnék gyedet akkor is egy fizetésből meg gyed-ből élnénk,nem?! Ugyanaz, csak nem én kapom..
2017. júl. 26. 15:23
13/17 A kérdező kommentje:
Látom már, fizu+gyest írtál, gondolom fél éves koráig gondoltad. Hát, nem olyan nagy a különbség ám a gyes meg gyed között amit kapna a férjem. (kevés a bejelentett br.-ja...)
2017. júl. 26. 15:27
14/17 babyboom567 válasza:
ha kevés a férjed bruttója,akkor át kell gondolni,hogy érdemes e a gyed, mert ha lemondod a gyest, a tb-det neked kell fizetned.
Vagyis csak akkor érdemes,ha a nettó gyed 25000+7000 felett van.
A kérdésre válaszolva,nem vetetném el.Nem érdekelne ki mit mond.
Különben mennyit dolgoztál/ dolgozol?Van e munkád most?mennyi idős terhes vagy?
Mert esetleg az álláskeresésivel lehet játszadozni esetleg.
15/17 babyboom567 válasza:
A linkben felhozott csaj,még nem terhes,nagyobb választási lehetősége van mint neked.Te viszont már terhes vagy.
16/17 anonim válasza:
Amúgy kezdj el azonnal dolgozni
17/17 anonim válasza:
Ha nem dolgozott eleget a gyedhez akkor az állaskeresésivel se fog tudni ügyeskedni mert ahhoz se lesz elég.
Én előre gondolkodtam volna, el nem vetetném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!