Elküldhetnek, ha terhes vagyok és nem szólok?
Nagyon az elején vagyok még a terhességnek, érdekel ez a dolog, most hogy működik (4 éve volt utoljára nekem aktuális:)).
Azt olvastam, semmiképpen nem küldhetnek el, akár szóltam, akár nem - viszont ma beszélgettem egy HR-s barátnőmmel, ő azt mondta, amíg nem szólok, nincs védelem.
Hogyan érdemes ezt kezelni? Persze remélem, hogy vagyok annyira megbecsült dolgozó, hogy emiatt nem küldenek el, de hát sose tudni.
Igen, volt egy ilyen törvényváltozás, amit utána szépen el is TÖRÖLTEK.
Nem kell bejelentened ahhoz hogy védett légy.
Én is TB és bérügyintéző vagyok. HR-én dolgozom.
Nem, nme kell bejelentened, már akkor is védett vagy, ha még te sem tudsz róla.
És kirúgni is csak nagyon-nagyon alapos indokkal lehet. (pl loptál, vagy létszámleépítés).
Úristen minek ad tanácsot akinek lövése sincs valamiről? A HR-esekről már nem is mondok semmit...
Már jó ideje nem kell bejelenteni. Elhiheted, jogász vagyok. Ha nem vagy próbaidőn és határozatlan a munkaviszonyod akkor nincs mitől félned. (Ha próbaidőn vagy macerásabb az ügy) Ha határozott a munkaviszonyod akkor meg nem köteles hosszabbitani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!