18 hetesen szeretnék elmenni táppénzre, nem lesz gond ha előre szólok?
Kedves Kérdező!
Én veszélyeztetett terhes vagyok szinte onnantól, hogy megtudtam, babát várok. Röviden a történetem: péntek délután vérzés, rohanás nőgyógyász, közölte innentől felejtsem el, hogy dolgozom, szombaton bementem a munkahelyemre és közöltem, hogy már másnap, vasárnap sem tudok menni dolgozni.
Tudom, hogy nem minden munkahelyen megértőek, szerencsére nálam azok voltak. Én azt mondom ne foglalkozz semmivel, csak a babáddal, és így saját magaddal!
Ne akarj jófej lenni a főnököddel, hogy előre szólsz, a többi hozzászóló már rámutatott, ez így csalás-szagú.
Közelítsd meg máshogy a kérdést! Elmondod az orvosodnak, hogy stresszes a munkád, nincsenek tekintettel a várandósságodra, szeretnél többet pihenni, odafigyelni magadra, szeretnél innentől táppénzen lenni. Ezek csak példa indokok, ha más oka van, hogy nem szeretnél dolgozni, nyilván azt kell mondani, nem búzdítalak hazugságra, félreértés ne essék! :)
Akik azt írták ne menj táppénzre, mert jaj, ha meglátnak az utcán jó nagy butaságot írtak! A veszélyeztetett terhesség nem egyenlő a napi 24 óra négy fal között fekvéssel! Semmi baja nem lehet belőle ha meglátják az utcán, nyugodtan jelentgesse fel bárki, baromság! Orvoshoz, védőnőhöz, boltba, stb. kell járnia. És bababolt a???? Hohohooo, oda kell majd csak igazán az elkövetkezendő hónapokban! :)
Boldog babavárást, Kérdező!
14hkm
Hát szerintem meg egyáltalán nem következik a leresőképtelenségből az, hogy a 4 fal között kell lennie. Attól hogy dolgozni nem tud, meg kimélnie kell magát, azért még vásárolni tud. Azért egy óra andalgás, nézelődés egy baba boltban vagy akárhol nagyon nem egyenlő heti 40 órás munkával.
Iszonyú erőltetett ez hogy ennyitől már táppénzcsakónak akarják titulálni az embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!