Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » 18 hetesen szeretnék elmenni...

18 hetesen szeretnék elmenni táppénzre, nem lesz gond ha előre szólok?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogy nyilván szeretnék szólni a főnökömnek hogy kezdjen valakit keresni a helyemre, addig még van 3 hetem. Feljelenthet amiatt hogy én előre megmondtam hogy táppénzre megyek? Joggal jelenthetne fel, hogy nem is vagyok keresőképtelen? Ha meg is teszi, van esély rá, hogy engem büntetnek meg, ha az orvosom kiírt? Most kérlek ne menjünk bele, hogy miért, jó okom van rá, jogilag érdekel a dolog.....
2017. márc. 15. 12:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
56%
10, nem az a baj, ha valaki korán megy táppénzre, hanem az, ha csalással. Márpedig előre bejelentve, hogy mondjuk 3 hét múlva keresőképtelen állományba kerül, csalás, mert honnan tudhatná előre az állapotát?
2017. márc. 15. 16:58
 12/17 anonim ***** válasza:
18%
9es, nem, nem járhat ki. A táppénz lényege, hogy nem tud dolgozni..ha dolgozni nem tud, akkor joggal gondolhatja a munkaadó hogy vásárolgatni se..és nem nyaralásra, hanem utazásra gondoltam..tudod...messzebb élő rokonok, szülők, barátok stb... Férjem munkatársának a felesége így került bajba, nem volt kedve dolgozni, veszélyeztetett terhesként vették táppénzre. Ők meg felugortak az egyik nagy bútorboltba babaholmikat venni. Valaki meglátta őket, felnyomta a főnöknél, ment a feljelentés táppénzcsalás miatt.
2017. márc. 15. 17:05
 13/17 anonim ***** válasza:
88%
Én is táppénzen vagyok, járóbetegként, 8-12ig kijárhatok. Azért enni kell, orvoshoz menni kell....
2017. márc. 15. 17:23
 14/17 A kérdező kommentje:
12-es ez mondjuk durva, de jogos!
2017. márc. 15. 17:26
 15/17 anonim ***** válasza:
73%
A keresőképtelenség nem egyenlő azzal, hogy nem hagyhatod el az otthonodat. Természetesen tudni kell ilyenkor, hogy miért is ír ki a doki tpre. Mert ha fekvőbetegként ír ki, hogy otthon pihenj, akkor igen nem járhatsz ki. Én a másodikkal járóbeteg voltam,és a doki meg is mondta, hogy ez nerm azt jelenti, hogy otthon kell lenni a 4 fal között, de pl hosszabb időre pl nyaralni nem mehetek el. Én pl sokszor úgy voltam, hogy reggel elvittem a nagyot oviba utána pedig anyukáméknál voltam, míg nem indultunk haza a férjemmel. Így mindenki nyugodt volt, mert ha gond van nem vagyok egyedül, meg onnan a vizsgálatokra is könnyebben el tudtam menni.
2017. márc. 16. 10:05
 16/17 anonim ***** válasza:
57%

Kedves Kérdező!

Én veszélyeztetett terhes vagyok szinte onnantól, hogy megtudtam, babát várok. Röviden a történetem: péntek délután vérzés, rohanás nőgyógyász, közölte innentől felejtsem el, hogy dolgozom, szombaton bementem a munkahelyemre és közöltem, hogy már másnap, vasárnap sem tudok menni dolgozni.

Tudom, hogy nem minden munkahelyen megértőek, szerencsére nálam azok voltak. Én azt mondom ne foglalkozz semmivel, csak a babáddal, és így saját magaddal!

Ne akarj jófej lenni a főnököddel, hogy előre szólsz, a többi hozzászóló már rámutatott, ez így csalás-szagú.

Közelítsd meg máshogy a kérdést! Elmondod az orvosodnak, hogy stresszes a munkád, nincsenek tekintettel a várandósságodra, szeretnél többet pihenni, odafigyelni magadra, szeretnél innentől táppénzen lenni. Ezek csak példa indokok, ha más oka van, hogy nem szeretnél dolgozni, nyilván azt kell mondani, nem búzdítalak hazugságra, félreértés ne essék! :)

Akik azt írták ne menj táppénzre, mert jaj, ha meglátnak az utcán jó nagy butaságot írtak! A veszélyeztetett terhesség nem egyenlő a napi 24 óra négy fal között fekvéssel! Semmi baja nem lehet belőle ha meglátják az utcán, nyugodtan jelentgesse fel bárki, baromság! Orvoshoz, védőnőhöz, boltba, stb. kell járnia. És bababolt a???? Hohohooo, oda kell majd csak igazán az elkövetkezendő hónapokban! :)

Boldog babavárást, Kérdező!

14hkm

2017. márc. 16. 13:41
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát szerintem meg egyáltalán nem következik a leresőképtelenségből az, hogy a 4 fal között kell lennie. Attól hogy dolgozni nem tud, meg kimélnie kell magát, azért még vásárolni tud. Azért egy óra andalgás, nézelődés egy baba boltban vagy akárhol nagyon nem egyenlő heti 40 órás munkával.

Iszonyú erőltetett ez hogy ennyitől már táppénzcsakónak akarják titulálni az embert.

2017. márc. 16. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!