Nincs TB-m, igy hogy szulok majd?
Csaszarom lesz, de tb tartozasom van es nem is fizetek mèg TB-t . Par hete koltoztunk haza.
29hetes vagyok.
Es nem fizettem itthon TB-t. En bolond nem jelentkeztem ki, hogy nemetorszagban dolgozom. Ott meg nem kaptam nyomtatvanyt amivel bizonyithatom h fizettem Tb-t. Nyaron kapom meg azt a papírt.
Îgy drága lesz a szülès? Vagy ilyenkor mivan?
Mivel igy munkaviszonyom sincs gondolom gyest es csaladit sem kapok!
Remelem nagyjabol èrthetően írtam le a törtènetet. Fèlreèrtès ne essèk, van sporolt penzunk. Igy tudtunk hazakoltozni. De egyszerre nem tudjuk kifizetni a tartozast mert nagy osszeg ès kell legyen tartalèk!
A tartozast + a havi 7110.-ot? :) es ugy nyugodt lehetek? :)
Köszi! Nagyon hálàs vagyok!
Egyebkent gyes alatt is kell TB-t fizetni?
Anyasagi tamogatast hol es hogyan kell igenyelni? :)
"A tartozasos papiron havi 6990- minden honapra"
Egészen biztos, hogy nem. 2015-ben volt a havi fizetendő 6.930, tavaly 7.050, idén 7.110 Ft.
Nem "elvileg" nem lesz plusz összeg, hanem nem lesz plusz összeg. Neked van egy tartozásod a nav felé, azt kell vmilyen formában kifizetned, de ez nem befolyásolja azt, hogy magáért a kezelésért fizetned kell-e vagy sem. Ergo ha vmi ingyenes lenne, akkor az akkor is az lesz, ha van köztartozásod. Az egyetlen feltétel, hogy legyen érvényes tb számod (ami nem attól érvényes vagy érvénytelen, hogy van-e tartozásod vagy nincs), az meg nyilvánvalóan van.
"Ingyen" az szül, akinek van biztosítása.
Kíváncsiságból megnéztem, hogy nem TB alapon, egy magánkórházban mennyi egy császár:
880 000 Ft. Javaslom, hogy menj be az OEP-hez és kérj pontos tájékoztatást már jó előre arról, hogy mikortól vagy biztosított és hogyan, mert ha ezt az összeget kiszámlázzák neked, az nagy szívás lesz. (Tudom, hogy nem magánklinikán fogsz szülni, de ennyibe kerül egy császár "önköltségen".) Nyilván az állami kórháznak is ennyibe kerül, csak ott fizeti a tb. Már akiét...
Nekem sem volt tb-m mikor teherbe estem(elozo terhessegem vetelessel vegzodott,nehezen dolgoztam fel,otthagytam a munkam es kb tojtam mindenre)
Mikor kiderult,hogy ujra babat varok,kerelmeztem,hogy az allam 1 evig fizesse a tb-m.igy csak az addigi tartozasom volt.
Igy volt tb-m,a vizsgalatokert es a csaszarert sem fizettem.
Csak a tartozast reszletekben.
Ha fizeted havonta a tb-t akkor semmi baj.biztositva vagy.a tartozasod pedig majd kifizeted.
Nincs koze a kettonek egymashoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!