Nincs TB-m, igy hogy szulok majd?
Csaszarom lesz, de tb tartozasom van es nem is fizetek mèg TB-t . Par hete koltoztunk haza.
29hetes vagyok.
Es nem fizettem itthon TB-t. En bolond nem jelentkeztem ki, hogy nemetorszagban dolgozom. Ott meg nem kaptam nyomtatvanyt amivel bizonyithatom h fizettem Tb-t. Nyaron kapom meg azt a papírt.
Îgy drága lesz a szülès? Vagy ilyenkor mivan?
Mivel igy munkaviszonyom sincs gondolom gyest es csaladit sem kapok!
Remelem nagyjabol èrthetően írtam le a törtènetet. Fèlreèrtès ne essèk, van sporolt penzunk. Igy tudtunk hazakoltozni. De egyszerre nem tudjuk kifizetni a tartozast mert nagy osszeg ès kell legyen tartalèk!
Igen a szülést ki fogják számlázni úgyhogy mindenképp jobban jársz ha még előtte befizeted a tartozásod.
Menj be az OEP-hez és beszéld meg velük személyesen, hogy mit tudsz tenni. Elengedik-e a tartozást, ha igazolod h külföldön tartoztál.
Illetve nem értem mért csak nyáron kapnád meg Németországból a papírt, azt sürgesd meg, írj nekik stb.
Gyest és családit fogsz kapni.
Ha itt fogtok elni, GYES-t es csaladi potlekot fogsz kapni.
A tartozast viszont fizessetek ki.
Eddig a 10% át fizettük ki! Igyekszunk, februarban Jon a kovetkezo csekk. De nem lesz letudva mire megyek szulnI.:(
37hetesen es 6naposan megyek be császárra! :(
Meg havonta fizetek februar elejetol 7000-et
"Meg havonta fizetek februar elejetol 7000-et"
Lehet, nem jól értelmezem, de szerintem ezzel leszel biztosított, amikor szülsz. Vagy nem arról van szó, hogy magad után fizeted a járulékot?
nem, már elég rég nincs az, hogy ki kell fizetned az orvosi ellátást ha nincs tb-d. a mostani szabályzat az, hogy sürgősségi esetben ellátnak és majd a tartozásodról szóló csekket küldi ki a nav :)
viszont ezt is el tudod kerülni ha elkezded fizetni.
gyesre és csp-re jogosult leszel alanyi jogon ha van lakcímkártyád
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!