Nincs TB-m, igy hogy szulok majd?
Csaszarom lesz, de tb tartozasom van es nem is fizetek mèg TB-t . Par hete koltoztunk haza.
29hetes vagyok.
Es nem fizettem itthon TB-t. En bolond nem jelentkeztem ki, hogy nemetorszagban dolgozom. Ott meg nem kaptam nyomtatvanyt amivel bizonyithatom h fizettem Tb-t. Nyaron kapom meg azt a papírt.
Îgy drága lesz a szülès? Vagy ilyenkor mivan?
Mivel igy munkaviszonyom sincs gondolom gyest es csaladit sem kapok!
Remelem nagyjabol èrthetően írtam le a törtènetet. Fèlreèrtès ne essèk, van sporolt penzunk. Igy tudtunk hazakoltozni. De egyszerre nem tudjuk kifizetni a tartozast mert nagy osszeg ès kell legyen tartalèk!
Hát nem tudom hány évet voltál külföldön, de kétlem, hogy ez egy 200-300ezer forintnál nagyobb tétel lenne, szóval ha a tényleg van spórolt pénzetek, akkor ez nem tűnik kifizethetetlennek.
Ha pedig mégis, akkor mint többen is írták, kérj részletfizetést.
Egyébként van egy nagyon gyakori tévedés, ami itt is előkerült. Ha van érvényes taj számod, akkor térítésmentesen el fognak látni, függetlenül attól, hogy van-e a nav felé hátralékod vagy nincs. S nem, nem fogják "kiszámlázni a szülést"! Az elmaradt befizetéseket fogják behajtani, meg némi késedelmi kamatot, de nem a kezelést, az pont ugyanannyiba fog kerülni, mintha nem lenne hátralékod.
11# mert mar hazakoltozunk. Nem ott szeretnenk felnevelni stb.
Alig vartuk h hazakoltozzunk, meg amugysem utazhatnèk igy annyit.
"Most havonta jon majd 8ezres csekk elvileg.."
Tehát kértél részletfizetést vagy milyen csekk jön?
"Plusz a 6999 - os csekk ! :)"
S az mire? Csak mert a kötelező egészségügyi szolgáltatási járulék, amit neked fizetned kéne, lévén nem vagy biztosítási jogviszonyban, az nem 6999 Ft (hanem 7110).
"de mivel mire szulok nem lesz rendezve. Ezert nemtudom mi lesz!!:/"
Az előbb írtam, hogy mi lesz. El fognak látni ugyanúgy térítésmentesen, mintha rendezve lenne a jogviszonyod. Ugyanakkor menni fog az értesítés a navnak a piros jelzésről s amennyiben addig nem születik vmilyen részletfizetési megállapodás (az nem az, hogy te kitalálod, hogy akkor most majd fizetgetsz vmennyit) vagy nem fizeted ki az egészet, akkor a nav eljárást indít, amin keresztül be fogja rajtad hajtani a pénzt + késedelmi kamatot.
17# ertem, szoval nem lesz plusz összeg ( elvileg)
De szerintem a heten oda telefonalok, hogy legalabb telefonon adjanak informaciot. Bemenni nem tudok, maximum a fèrjem, hogy kerdezzen par dolgot. De neki lehet h nem adnak informáciôt! :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!