Aki otthon marad a 3. kicsivel 8 eves koraig hogy jonnek ki a penzbol?
pl alap h mindenféle levesek vannak minden nap !
sós palacsinták
csicsóka - burgonya helyett
cékla sütőtök teljesen jó alapanyagok - ágytál ételnek köretnek de sütibe is !
sós piskóta pl sajt szósszal vagy zöldségszósszal
zöldségek ezerféleképpen
burgonyából sem csak sült krumpli készülhet
pl nálunk szeretik a hagymás burgonya salit is
am meg az az egészséges amiben minél kevesebb plusz kacat van
pl nem veszek gyors kajákat, előre elkészítettet, alap porokat
olaj vagy más zsiradék minimálisan de leginkább vajat használok
nyáron befőzők sokat - lekvár szörp savanyúság ... ezekben semmi adalék tartósító nincs
de ugyan így készül a paradicsom püré is illetve házi kecsap :)
bolgnai alap, leves alap
csirke, pici marhahús, hal, sertés
káposzta kelkáposzta tökfélék
mindig keresem azt ami éppen most idénybe van és azt használom alapanyagként
simán kreálok új ételeket - pl a sütötök nem csak sütve finom hanem pürének is
alapban 20 féle fűszert használok a konyhában
szal a főzés nem rutin hanem alkotás
most vagy én vagyok mázlista de nekünk a suli biztosítja a délutáni sportot is
foci, pingpong, úszás, télen van koripálya az udvaron rendes hűtéssel ahogy illik
ezen kívül még 6-8 féle egyéb szakkör mind ezt ingyen
évi 3-5 tábor van : biciklis, nyári balatoni és börzsönyi, öszi és tavaszi erdei iskola
3 gyereknél max az ebédet kell fizetni ...
vannak kuponos oldalak ott tisztítószereket lehet jó áron beszerezni
spec a nagykiszerelésü Ariel annyi mint a lidl saját márkás ...
de most komolyan 20e egy csizmára???
előbb megyek el abból az összegből a Aquaparkba ...
3 gyereknél már sok helyen kedvezmények vannak
spec olcsóbb összességében 3 gyerekkel elmenni mint 2vel :)
de kinek hogy ...
akinek extra igénye van és van pénze is rá hajrá
én csak azt mondom meg lehet minden oldani kevesebb pénzből is !
23-as, húst is esztek, vagy az csak heti egyszer futja már? Zöldségek sem olcsók, nem lehet mindennap céklát enni, mert annak csak 100 Ft kilója. Gondolom fagyasztgatsz is, bár nem írtad. Volt, hogy én is fagyasztottam, aztán mikor elővettem, hááát, nem ért fel egy friss kajával. Kösz, de nem.
Sportolni lehet ingyen, de konkrétan én fejlesztő tornára hordom a fiam, ami alsó hangon havi 8-10 ezer, attól függ, hiányzunk-e. Iskolai szakkörök vannak, de csak amíg abba az iskolába jár. Nálunk az oviban fizetni kell úszás és korcsolyaoktatásért is, pedig önkormányzati ovi.
Csicsókának szörnyű íze van, tény hogy egészséges, de inkább ajánlom az édes burgonyát. Szerintem jobbak az élettani hatásai. Meg a chia magot, bulgurt.
Igen 20 ezres csizma és belefér mellé az Aquapark is. Tehát mind a kettő. Én is jól érzem magam, meg a gyerekek is. Amúgy imádjuk a céklát, még magában is. Igaz savanyú káposztát is lehet enni, akár 3 napig is, de a 3-dik napon lehet ennék mást is.
természetesen eszünk húst is
de mivel a marha drága ezért csak picit veszek, a vadhús meg ingyen van azért nem írtam le (apám vadász tőle kapjuk)
sertést évente 1x vágunk - nem saját nevelés, hanem megrendelem és mikor felhizlalták akkor levágják nekünk bérvágásban - és spec feleannyi lenne mint ha boltba venném
hal: ponty keszeg kárász harcsa stb... - mikor mit fog a férjem :)
és persze tengeri is (nem pangiusz mert az kb semmire sem jó)
de pl készítek sokat halkrémet vagy más kenyérre kenhető házi finomságot
körözött sokféleképpen lehet finom, sajt krém
ha édes péksütire vágynak akkor megcsinálom ...
legalább tudod mi van benne
fagyasztani úgy jó ha gyorsan és légmentesen zárod le a zöldséget, vagy amennyire csak tudod kinyomod belőle, liofilizát fűszereim vannak házilag, leszeded, leöblíted és egy tálcán simán be a fagyóba - 1 hét és kiszárad anélkül h bármi vitamint, ízanyagot, aromát veszítene.
de hasonlóan csinálom a "vegetát" is ledarálod a zöldségeket és kiteríted fagyasztod majd dobozba mehet ha kiszáradt (sárga és fehérrépa, zeller a levele is, hagyma, foki, petrus, és amit gondolsz még)
csicsókát próbáld ki esetleg sütve vagy tócsíniba
bulgur köles szezámmag hajdina... :)
sós piskóta és sós palacsinta (bár ez inkább olyan lepényszerű lesz ha kész)
nincs benne cukor :) ált fűszerekkel, sajttal, zöldségkrémmel ...
suli : a táborokban csak az ebédet kell fizetnem 50%-ban mivel 3 gyerek van a többit az önkormányzat állja - lévén a balcsis és a börzsönyis tábor is az önkormányzat tulajdona és buszt is fizetik
ha van belépő azt nekem kell és a zsebpénzt is a gyereknek
kori pálya a suli udvarán van, a kerületben asszem most 4 pálya készült el a sulik udvarán, hétköznap este és hétvégén bárki ingyen korizhat :)
de spec a Bosnyákon is van egy pálya - aki pesti ... - voltunk mert közel van és a kicsi is ügyesen ment első korizására :)
uszás az ovi nagycsoportban 10 alkalom van, plusz most 10 alkalom korizás is
és a suli 1-2 osztályában is fél-fél évig asszem
ha itthon vagyok ezek mind beleférnek ... ha dolgoznék ok h több a pénz de a kiadások is mivel nem lenne időm ezekre, hanem kénytelen lennék megvenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!