Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Aki otthon marad a 3. kicsivel...

Aki otthon marad a 3. kicsivel 8 eves koraig hogy jonnek ki a penzbol?

Figyelt kérdés
bocsanat deez a szar telefon nem ir ekezeteket!!
2016. dec. 2. 22:58
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Mi az ami olcsó, finom és nem egészségtelen?
2016. dec. 5. 15:58
 22/29 anonim ***** válasza:
19-es vagyok. Én is szeretném tudni, hogy mi az ami olcsó és egészséges! Na, meg nem mindegy, hogy egy 6 éves, 3 éves fiúgyereket és egy 5 éves lányt etetek, vagy van már két fiú, akik 16 meg 12 évesek, akik azért ki tudják pakolni a hűtőt, meg plusz a lány, aki valszeg kevesebbet eszik. Nekem már a 6 és fél évesem egymaga rájár a hűtőre, már ki tudja magát szolgálni.
2016. dec. 7. 12:13
 23/29 anonim ***** válasza:

pl alap h mindenféle levesek vannak minden nap !

sós palacsinták

csicsóka - burgonya helyett

cékla sütőtök teljesen jó alapanyagok - ágytál ételnek köretnek de sütibe is !

sós piskóta pl sajt szósszal vagy zöldségszósszal

zöldségek ezerféleképpen

burgonyából sem csak sült krumpli készülhet

pl nálunk szeretik a hagymás burgonya salit is

am meg az az egészséges amiben minél kevesebb plusz kacat van

pl nem veszek gyors kajákat, előre elkészítettet, alap porokat

olaj vagy más zsiradék minimálisan de leginkább vajat használok

nyáron befőzők sokat - lekvár szörp savanyúság ... ezekben semmi adalék tartósító nincs

de ugyan így készül a paradicsom püré is illetve házi kecsap :)

bolgnai alap, leves alap

csirke, pici marhahús, hal, sertés

káposzta kelkáposzta tökfélék

mindig keresem azt ami éppen most idénybe van és azt használom alapanyagként

simán kreálok új ételeket - pl a sütötök nem csak sütve finom hanem pürének is

alapban 20 féle fűszert használok a konyhában

szal a főzés nem rutin hanem alkotás

2016. dec. 7. 18:14
 24/29 anonim ***** válasza:

most vagy én vagyok mázlista de nekünk a suli biztosítja a délutáni sportot is

foci, pingpong, úszás, télen van koripálya az udvaron rendes hűtéssel ahogy illik

ezen kívül még 6-8 féle egyéb szakkör mind ezt ingyen

évi 3-5 tábor van : biciklis, nyári balatoni és börzsönyi, öszi és tavaszi erdei iskola

3 gyereknél max az ebédet kell fizetni ...

vannak kuponos oldalak ott tisztítószereket lehet jó áron beszerezni

spec a nagykiszerelésü Ariel annyi mint a lidl saját márkás ...

de most komolyan 20e egy csizmára???

előbb megyek el abból az összegből a Aquaparkba ...

3 gyereknél már sok helyen kedvezmények vannak

spec olcsóbb összességében 3 gyerekkel elmenni mint 2vel :)

de kinek hogy ...

akinek extra igénye van és van pénze is rá hajrá

én csak azt mondom meg lehet minden oldani kevesebb pénzből is !

2016. dec. 7. 18:26
 25/29 anonim ***** válasza:

23-as, húst is esztek, vagy az csak heti egyszer futja már? Zöldségek sem olcsók, nem lehet mindennap céklát enni, mert annak csak 100 Ft kilója. Gondolom fagyasztgatsz is, bár nem írtad. Volt, hogy én is fagyasztottam, aztán mikor elővettem, hááát, nem ért fel egy friss kajával. Kösz, de nem.

Sportolni lehet ingyen, de konkrétan én fejlesztő tornára hordom a fiam, ami alsó hangon havi 8-10 ezer, attól függ, hiányzunk-e. Iskolai szakkörök vannak, de csak amíg abba az iskolába jár. Nálunk az oviban fizetni kell úszás és korcsolyaoktatásért is, pedig önkormányzati ovi.

Csicsókának szörnyű íze van, tény hogy egészséges, de inkább ajánlom az édes burgonyát. Szerintem jobbak az élettani hatásai. Meg a chia magot, bulgurt.

Igen 20 ezres csizma és belefér mellé az Aquapark is. Tehát mind a kettő. Én is jól érzem magam, meg a gyerekek is. Amúgy imádjuk a céklát, még magában is. Igaz savanyú káposztát is lehet enni, akár 3 napig is, de a 3-dik napon lehet ennék mást is.

2016. dec. 7. 19:28
 26/29 anonim ***** válasza:
palacsinta, piskóta mióta egészséges? Több marhahúst ajánlok, mint pici. Hal egészséges, de a cápaharcsa v. mi nem túl egészséges, ajánlom az alaszkai halakat, szardínia, lazac, tonhal! Ezt a vietnámi pangasius, cápát ne egyétek, csak mert hal és olcsó.
2016. dec. 7. 19:35
 27/29 anonim ***** válasza:
Nyári táborok és erdei iskolák nem ingyenesek. Vagy nagyon rossz helyen lakunk!
2016. dec. 7. 19:36
 28/29 anonim ***** válasza:

természetesen eszünk húst is

de mivel a marha drága ezért csak picit veszek, a vadhús meg ingyen van azért nem írtam le (apám vadász tőle kapjuk)

sertést évente 1x vágunk - nem saját nevelés, hanem megrendelem és mikor felhizlalták akkor levágják nekünk bérvágásban - és spec feleannyi lenne mint ha boltba venném

hal: ponty keszeg kárász harcsa stb... - mikor mit fog a férjem :)

és persze tengeri is (nem pangiusz mert az kb semmire sem jó)

de pl készítek sokat halkrémet vagy más kenyérre kenhető házi finomságot

körözött sokféleképpen lehet finom, sajt krém

ha édes péksütire vágynak akkor megcsinálom ...

legalább tudod mi van benne

fagyasztani úgy jó ha gyorsan és légmentesen zárod le a zöldséget, vagy amennyire csak tudod kinyomod belőle, liofilizát fűszereim vannak házilag, leszeded, leöblíted és egy tálcán simán be a fagyóba - 1 hét és kiszárad anélkül h bármi vitamint, ízanyagot, aromát veszítene.

de hasonlóan csinálom a "vegetát" is ledarálod a zöldségeket és kiteríted fagyasztod majd dobozba mehet ha kiszáradt (sárga és fehérrépa, zeller a levele is, hagyma, foki, petrus, és amit gondolsz még)

csicsókát próbáld ki esetleg sütve vagy tócsíniba

bulgur köles szezámmag hajdina... :)

sós piskóta és sós palacsinta (bár ez inkább olyan lepényszerű lesz ha kész)

nincs benne cukor :) ált fűszerekkel, sajttal, zöldségkrémmel ...

suli : a táborokban csak az ebédet kell fizetnem 50%-ban mivel 3 gyerek van a többit az önkormányzat állja - lévén a balcsis és a börzsönyis tábor is az önkormányzat tulajdona és buszt is fizetik

ha van belépő azt nekem kell és a zsebpénzt is a gyereknek

kori pálya a suli udvarán van, a kerületben asszem most 4 pálya készült el a sulik udvarán, hétköznap este és hétvégén bárki ingyen korizhat :)

de spec a Bosnyákon is van egy pálya - aki pesti ... - voltunk mert közel van és a kicsi is ügyesen ment első korizására :)

uszás az ovi nagycsoportban 10 alkalom van, plusz most 10 alkalom korizás is

és a suli 1-2 osztályában is fél-fél évig asszem

ha itthon vagyok ezek mind beleférnek ... ha dolgoznék ok h több a pénz de a kiadások is mivel nem lenne időm ezekre, hanem kénytelen lennék megvenni...

2016. dec. 8. 10:12
 29/29 anonim ***** válasza:
Milyen munkahelyre vesznek fel 3 kisgyerekes anyukát? Bölcsibe, mit kell mondani, hogy felvegyék?
2016. dec. 11. 10:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!