Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Aki otthon marad a 3. kicsivel...

Aki otthon marad a 3. kicsivel 8 eves koraig hogy jonnek ki a penzbol?

Figyelt kérdés
bocsanat deez a szar telefon nem ir ekezeteket!!
2016. dec. 2. 22:58
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Utolsó! Nem jól értelmezted. Ha újraolvasod, rájöhetsz, hogy az állandó fizetése mellett van ez az általad írt "minimálbért sem elérő" összeg.

Ráadásul minimális idő- és energiaráfordítással, így már nem olyan rossz ez.

Ez évben augusztusban kezdte, így jött össze az 1 millió eddig, szóval nem panaszkodom.

2016. dec. 3. 14:34
 12/29 anonim ***** válasza:
38%
mindegy, hogy a munkája mellett, ha mondjuk ő a munkája mellett pihenne és te mennél dolgozni, az anyagilag kifizetődőbb lenne, csak hát otthon vakarózni jobb, miközben a pasid a belét kimelózza. Ez tény.
2016. dec. 3. 14:46
 13/29 anonim ***** válasza:
57%

Utolsó, sajnálom, hogy ilyen megkeseredett ember vagy!

Mint írtam, minimális idejébe és energiájába kerül, tehát nem a pihenése "megy rá". Sőt, -tudom, nehéz elképzelni- de szereti csinálni, szinte hobbi, ami még pénzt is hoz.

Egész életemben dolgoztam, jelenleg CSED-et, majd ezután max. GYED-et kapok, így nem érzem ingyenélőnek magam, bármennyire szeretnéd. Mint írtam, a GYET még csak terv, hogy tudjam biztosítani a férjem és a gyerekeim számára a biztos családi háttért, az odafigyelést. :)

2016. dec. 3. 14:55
 14/29 anonim ***** válasza:
77%
Kérdező az nem opció, hogy visszamész dolgozni? Bocs, de senki nem kényszeritett, hogy hármat vállaljatok és arra sem, hogy otthon maradj.
2016. dec. 3. 17:43
 15/29 anonim ***** válasza:
Férjem jól keres plusz sajnálatos módon van egy örökölt lakásom ami ki van adva.
2016. dec. 3. 20:04
 16/29 anonim ***** válasza:
88%

Mondjuk a 200ezer szerintem nem egy jó kereset, pláne ha még az adókedvezmény is benne van, és abból az egy keresetből kell megélni (a többi csak segély meg csp).

De nem értem mit háborogsz, nem kötelező otthon maradni. Csak egy lehetőség, amivel azok élnek akik megtehetik. Tehát jól kijönnek a férfi fizetéséből.

Ha nektek nem elég, (mondjuk a 200ezres fizuból meg csp+gyesből nem csodálom hogy nem jöttök ki 5-en, az tényleg baromi kevés), akkor nagyon egyszerű, nem maradsz otthon, hanem mész szépen vissza dolgozni, vagy legalább egy részmunkaidős állást keresel, és akkor kapod mellé a gyetet is. A gyet nem arra van, hogy abból kell megélni.

2016. dec. 3. 20:09
 17/29 anonim ***** válasza:
Szintén 3 gyerekem van. 3 éves, 6 éves, 5 éves. Ahhoz, hogy te otthon tudj maradni, az apának egymaga legalább 4-500 ezret kell hazavigyen. Már, hogy normálisan éljetek, hitelt is tudjátok fizetni és még néha éljetek is, esetleg tudjatok félretenni is. Ez nekünk úgy van meg, hogy én is dolgozok. Igaz részmunkaidőben, heti 25 órában. Még gyest kapok, februárban lesz a legkisebb 3 éves, akkor megyek gyetre, de dolgozok tovább. Tavaly novemberben mentem vissza dolgozni, igazából már vágytam is rá, hogy felnőttekkel legyek:) Így hogy dolgozok, jól megvagyunk. Tavaly már voltunk nyaralni is, leraktam a jogsit 9 hónap alatt, ez azért is lett ennyi idő, mert várni kellett oktatóra, vizsgaidőpontra 1-1 hónapot és most saját autóra is gyűjtök. Plusz lecseréltük a régi Passatunkat egy 7 személyes Sharanra. Úgy, hogy csak 25 órában dolgozok. Igaz nem minimálbérért. Keresetem és a gyes+csp kb. 200 ezer. Ehhez a párom 250-300 ezer körül keres, az övé változó. Plusz gondolkodunk vállalkozásban. Igaz lakáshitelünk nincs, de autó igen, havi 34 ezer. Nagyobbak ovisok, kicsire nagyi vigyáz, ha dolgozok és apa is dolgozik, de ha nem lenne nagyi, akkor bölcsis lenne. Próbálj olyan munkát keresni, ami mellett a gyerekekért is tudsz menni. Nem írtad, mennyi idősek. Én úgy gondolom, hogy 3 gyerekes dolgozó anyának elengedhetetlen az autó, kivéve ha belvárosban laksz és dolgozol, akkor talán nem szükséges. Figyu, ennyi pénzből nagyon nehezen fogtok megélni, ha nem lenne a hitel, akkor talán, de szerintem neked is kéne egy kis plusz kereset. Vagy ha a párodnak mindig szabad a hétvégéje, akkor próbálj meg hétvégi munkát keresni, nálunk is vannak olyanok, akik hétvégén akár csak 10-20 órát jönnek dolgozni. Plusz még tanulni is tervezek, igaz azt már e-learningbe, a kreszt is így tanultam meg, nem kellett bejárni oktatásra, akkor tanultam, mikor tudtam. Három gyerekhez, 50 ezres hitel mellett mindenképp kell félmilliós bevétel, mert nagyon nehéz lesz. Én pl. nem adok használt cipőt a gyerekeim lábára. Ruhát igen, de cipőből nem engedik és ugye minden évszakra kell új majdnem, mert kinövik. Aztán gyógyszer, ha megbetegednek. Épp tegnap vettem izlandi zuzmót, 1800 Ft-ért. Hát, pont azon gondolkodtam mikor megnéztem az üveget, hogy nem is biztos, hogy elég egy üveg, hiszen a nagynak már kétszer annyi kell, mint a 3 évesnek. Vagy nagyon szűkösre veszed és mindenből a legolcsóbbat és csak a minimumot veszed, vagy tényleg visszamész dolgozni, nem tudom mit dolgoztál, de ha nem jó 3 gyerek mellett, akkor keress mást, még gyed alatt kezd el. Sokan írják, hogy menj el dolgozni, na igen, de ha nincs segítséged, akkor egy 3 gyerekes anyának olyan munka kell, hogy reggel el tudja vinni a gyerekeket és el tudja hozni délután. Persze apa segítsége is kell. Ha a nagyobb gyerek már 14 éves elmúlt, akkor ő is tud segíteni elhozni a kisebbet bölcsiből, oviból. Nem mindegy, a nagyok mennyi idősek.
2016. dec. 4. 09:35
 18/29 anonim ***** válasza:
29%

Jesszus mekkora szamokkal dobaloztok ...

Nekem is 3 gyerek van ( kozepsulis, alt sulis, ovis)

A parom 230e hozz haza nekem az ossz bevetelem 100e (csp,gyet,gyt)

Az 330e osszesen

Ebbol 90e az alberlet es a rezsi (30e a rezsi mindennel) panelban ! (lilam nincs hogyan csinalnak egyesek 50-60e rezsit)

45e a hitele - ne kerdezzetek inkabb miert :-D

3 kedvezmenyes berlet az 12e korul van

4 telora a szamlak plusz reszletek 20-30e kozott

Net tv telefon havi 6-7e

Ebed a gyerekeknek 10e - ovi ingyenes am meg 50% a nagyoke

Es meg havi 10e megtakaritok ...

Ok havi 8e van Bozsiben es 4e EP kartyan ez plusz meg illetve 5e szep kartya

De ugyesen h minden meglegyen :-) szoval nem kivitelezhetetlen a dolog csak jol kell szervezni venni ...

Az etelen lehet a legtobbet sporolni, egyszeru olcso finom es meg nem is egeszegtelen eteleket kell fozni :-)

2016. dec. 5. 06:16
 19/29 anonim ***** válasza:
88%
Ja, meg plusz gyógyszer, csoportpénz, osztálypénz. Mosópor, öblítő, ami havi kiadás. Én sokáig Arielt vettem, mert a gyerekeim által okozott foltokat csak az vette ki. Most már jó a Lidl-s is. De, öblítőből a Silant szeretem. Ennyi és mág sorolhatnám. Mi szeretünk moziba járni és cirkuszba is. Ha csak a 2 nagyobbal megyek moziba, az egy 10 ezres. 2 gyerekjegy, nekem a jegy, gyerekek mindig kapnak kukoricát én csak üdítőt iszok. Mert miért ne kapnának kukoricát. Ha magamnak is megtetszik egy 20 ezres csizma, akkor miért ne vegyem meg. Én nem azért vállaltam 3 gyereket, hogy utána magamnak ne tudjak venni semmit. Nem tudom, ha élni is akarok, akkor a Kérdező bevétele, havi 270 ezer Ft nagyon kevés 2 felnőttre-3 gyerekre. Én örülök, hogy átlag élünk a 3 gyerekkel és hogy fizetős programokra is el tudunk menni. Bizony, ehhez kell 4-500 ezer, főleg nyáron, fürdőbelépők és társai. Szép kártya nem mindenkinek van.Erzsébet sem. Nekem konkrétan heti 25 órára csak havi 3 ezer jár Erzsébet kártyára. Ennyi, más nincs. De dolgozok és így jobb dolgokat vehetünk. Kinek mi. Van akinek nincsenek igényei, van aki meg szeret egy kicsit élni. Külföldre már mi sem megyünk, de jó, ha nyáron 1-2 hétre eljutunk valahova. Vagy hoppá, megtetszett egy 5 ezres pulcsi és meg tudom venni, csak azért mert tetszik. Szerintem a Kérdező is egy kicsit többre vágyna, mint a létminimum v. annyi se.
2016. dec. 5. 11:04
 20/29 anonim ***** válasza:

Igaza van az utolsónak.

Tudom, hogy meg lehet oldani kevesebből, de az szerintem a gyerekek rovására megy.

Nem írtad a ruhákat, a gyógyszereket, a különórákat, sportfoglalkozásokat, a kirándulásokat, a nyaralásokat, esetleg havi szinten egy éttermet, cukrászdát, egyéb programokat.

Én ezért írtam, hogy megfontoljuk, hogy maradjak-e majd GYET-en, vagy visszamenjek-e dolgozni.

Pedig nekünk nincs hitelünk, tavaly még bővíteni/felújítani is tudtuk a házat (+1 helyiség és még egy fürdőszoba, padlófűtés, új tető), a harmadik gyereket is csak így mertük bevállalni.

2016. dec. 5. 11:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!