Aki otthon marad a 3. kicsivel 8 eves koraig hogy jonnek ki a penzbol?
Utolsó! Nem jól értelmezted. Ha újraolvasod, rájöhetsz, hogy az állandó fizetése mellett van ez az általad írt "minimálbért sem elérő" összeg.
Ráadásul minimális idő- és energiaráfordítással, így már nem olyan rossz ez.
Ez évben augusztusban kezdte, így jött össze az 1 millió eddig, szóval nem panaszkodom.
Utolsó, sajnálom, hogy ilyen megkeseredett ember vagy!
Mint írtam, minimális idejébe és energiájába kerül, tehát nem a pihenése "megy rá". Sőt, -tudom, nehéz elképzelni- de szereti csinálni, szinte hobbi, ami még pénzt is hoz.
Egész életemben dolgoztam, jelenleg CSED-et, majd ezután max. GYED-et kapok, így nem érzem ingyenélőnek magam, bármennyire szeretnéd. Mint írtam, a GYET még csak terv, hogy tudjam biztosítani a férjem és a gyerekeim számára a biztos családi háttért, az odafigyelést. :)
Mondjuk a 200ezer szerintem nem egy jó kereset, pláne ha még az adókedvezmény is benne van, és abból az egy keresetből kell megélni (a többi csak segély meg csp).
De nem értem mit háborogsz, nem kötelező otthon maradni. Csak egy lehetőség, amivel azok élnek akik megtehetik. Tehát jól kijönnek a férfi fizetéséből.
Ha nektek nem elég, (mondjuk a 200ezres fizuból meg csp+gyesből nem csodálom hogy nem jöttök ki 5-en, az tényleg baromi kevés), akkor nagyon egyszerű, nem maradsz otthon, hanem mész szépen vissza dolgozni, vagy legalább egy részmunkaidős állást keresel, és akkor kapod mellé a gyetet is. A gyet nem arra van, hogy abból kell megélni.
Jesszus mekkora szamokkal dobaloztok ...
Nekem is 3 gyerek van ( kozepsulis, alt sulis, ovis)
A parom 230e hozz haza nekem az ossz bevetelem 100e (csp,gyet,gyt)
Az 330e osszesen
Ebbol 90e az alberlet es a rezsi (30e a rezsi mindennel) panelban ! (lilam nincs hogyan csinalnak egyesek 50-60e rezsit)
45e a hitele - ne kerdezzetek inkabb miert :-D
3 kedvezmenyes berlet az 12e korul van
4 telora a szamlak plusz reszletek 20-30e kozott
Net tv telefon havi 6-7e
Ebed a gyerekeknek 10e - ovi ingyenes am meg 50% a nagyoke
Es meg havi 10e megtakaritok ...
Ok havi 8e van Bozsiben es 4e EP kartyan ez plusz meg illetve 5e szep kartya
De ugyesen h minden meglegyen :-) szoval nem kivitelezhetetlen a dolog csak jol kell szervezni venni ...
Az etelen lehet a legtobbet sporolni, egyszeru olcso finom es meg nem is egeszegtelen eteleket kell fozni :-)
Igaza van az utolsónak.
Tudom, hogy meg lehet oldani kevesebből, de az szerintem a gyerekek rovására megy.
Nem írtad a ruhákat, a gyógyszereket, a különórákat, sportfoglalkozásokat, a kirándulásokat, a nyaralásokat, esetleg havi szinten egy éttermet, cukrászdát, egyéb programokat.
Én ezért írtam, hogy megfontoljuk, hogy maradjak-e majd GYET-en, vagy visszamenjek-e dolgozni.
Pedig nekünk nincs hitelünk, tavaly még bővíteni/felújítani is tudtuk a házat (+1 helyiség és még egy fürdőszoba, padlófűtés, új tető), a harmadik gyereket is csak így mertük bevállalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!