Úgy hallottam, hogy GYED-et csak akkor kapsz, hogyha még a gyerek születése napján is dolgozol? Vagyis majd munka közben rám jön a szülés és megyek a kórházba?! Már 5 éve dolgozom, folyamatosan, le vagyok véglegesítve.
Figyelt kérdés
Jövőre várom a babát, már csak ebben az évben szándékozom dolgozni, akkor most hogyan tovább?2016. nov. 1. 09:31
1/9 anonim válasza:
Jaj.
Inkább olvass, ne pletykákból tájékozódj!
2/9 anonim válasza:
Nem jól hallottad, illetve nem jól értetted. Ha valóban ezek lennének a feltételek akkor igen kevés ember lenne rá jogosult. A lényeg a munkaviszony megléte. Ha valaki táppénzen van szülés előtt nincs belőle semmi gond, táppénzen is csak úgy lehetsz ha van mögötte munkaviszony.
3/9 anonim válasza:
Nem dolgoznod kell hanem biztosítàsi jogviszonnyal rendelkezel, zehàt àllomànyban tartanak. Tàppénzre mehetsz (jogilag ez tàppénzcsalàs) vagy a munkahelyed alapbért fizet arra az időre. (ennek a pontos megnevezését nem tudom)
4/9 anonim válasza:
A lényeg a munkaviszony megléte.
Még csak az se, hanem biztosítási jogviszony... sőt, az sem, mert ha csed alatt szűnik meg, akkor is jár a gyed.
5/9 anonim válasza:
Jesszusom..basszus tájékozódj már mielőtt ekkora nagy hülyeségeket kérdezel..
6/9 anonim válasza:
Igen, ha hajnali fél kettőkor szülsz akkor éjfél és 1 óra között még leszel szíves beugrani a melóhelyre és összedobni egy sajtburit vagy ami éppen a munkaköridben van csak hogy meglegyen a munkával való aznapi viszonyod is.
7/9 anonim válasza:
Jézus...hány éves vagy?
Legyen munkaviszonyod, de lehetsz épp táppénzen vagy szabin is...
8/9 anonim válasza:
arról nem pletykáltak, hogy a csedet szülés előtt 28 nappal el lehet kezdeni? akarom mondani kiirás lőtt, nehogy fennakadj, hogy honnan tudnád mikor fogsz szülni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!