Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha egy gyerek folyamatosan...

Ha egy gyerek folyamatosan hallja és látja hogy édesanyja és "párjai" esténkét szeretkeznek, az okozhat traumát a gyerekben? Befolyással lehet a későbbiekben a gyerekre?

Figyelt kérdés
Elnézést, nem tudom, hogy jó helyre írtam-e, nem tudtam ennek csoportot találni, talán ez a leginkább megfelelő.
2016. febr. 7. 10:19
 1/9 A kérdező kommentje:
a folyamatosan alatt éveket értek
2016. febr. 7. 10:21
 2/9 anonim ***** válasza:
Persze. Ez semmiképp sem jó.
2016. febr. 7. 10:25
 3/9 Amy987 válasza:
93%
Az én anyám is szeretkezett előttem. Sokszor. Undorodom tőle,és nem is jó a kapcsolatunk. A felnőtteknek ezt másképp kellene megoldaniuk. A gyerek szeme láttára szexelni... Igen,okozhat benne lelki sérüléseket.
2016. febr. 7. 10:28
 4/9 anonim ***** válasza:
95%

A gyerek szeme láttára szexelni beteg dolog! NAGYON!!!

Szerintem garantált egy jó kis pszichés zavar, akár szexuális téren majd a későbbiekben. Az én szüleim diszkréten intézték el ezt a dolgot, volt gyerekszobám, Nekik hálószobájuk, egyszer mégis rájuk nyitottam véleltlenül. Nem hagyott bennem mély nyomokat (szerintem ez minden kisgyermekkel egyszer megtörténik), de akkor undorodtam az anyukámtól, apukámtól pedig féltem, mert hallottam anyukámat jajgatni, és azt hittem, hogy apukám bántotta. Szval kerülendő mindenképpen!

Kérdező! Te vagy ebben a helyzetben? Kicsi lakásban laktok?

2016. febr. 7. 10:41
 5/9 anonim ***** válasza:
27%
Nem tudom elképzelni, hogy direkt live showt adnának elő a gyereknek. Gondolom nincs külön szoba, ők meg akkor állnak neki, amikor a gyerek elaludt. Ezen az oldalon rengeteg valaszado számára ez teljesen normális.
2016. febr. 7. 10:45
 6/9 A kérdező kommentje:
Igen, én és testvérem voltunk a gyerek szerepében, nem kicsi a lakás, régi parasztház, a gyerekszoba az anya szobája mellett, az ajtó ablaka sem volt eltakarva. Ez már jó pár éve megtörtént, akkor még én is általános iskolás voltam, kistestvérem is az általános iskola alsó tagozatába járt. Ugyan én már elköltöztem, de az azóta hetedikes testvérem a mai napig hallja (néha látja) édesanyánkat és hol melyik párját.
2016. febr. 7. 10:50
 7/9 anonim ***** válasza:

Itt nem is a legnagyobb baj, hogy hallani őket, hanem az, hogy azt a mintát látjátok, hogy anyátok hol ezzel, hol azzal hentereg. Ez az, ami végképp nem való egy gyereknek.

Az már csak hab a tortán, hogy egyáltalán nem is igyekeznek ezt diszkréten megoldani.

Nekem a húgomból lett elegem, mikor felhozatta a pasiját. Egész délután mást se hallottam, csak őket. Nem irigylem, egészségre... De attól még nem is vagyok rá kíváncsi, főleg ha épp tanulnék, kifejezetten zavaró.

Aztán mikor nagy vigyorogva kijöttek kajálni, nekiálltam utánozni. Ajj, jajj, jujj, most jó, ott igen, jajj, ne hagyd abba.

Leesett nekik a tantusz, onnantól ment az csendben is.

Mondjuk ha anyátoknak ez előadjátok ketten, kórusban, neki leesik, ha besértődik, kérdezd meg, mi baja, nektek ezt évek óta kell hallgatni, pedig senki se kíváncsi rá.

2016. febr. 7. 12:07
 8/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ, már mondtuk neki, nem nagyon zavarta a dolog...
2016. febr. 7. 12:16
 9/9 anonim ***** válasza:

"párjai" "hol, melyik párja" ?????

Szerintem párja csak 1 van az embernek, alkalmi kapcsolatokban nem kéne úgy nevezni a másikat, inkább barát, szerető, pasi, hódoló, partner, társ stb...

Amúgy meg nagyon beteg dolog, mint ahogy az is, ha a gyerekek azt látják, hogy az anyjuk sűrűn váltogatja a partnereit...

2016. febr. 7. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!