Nem túl kevés ennyi GYED?

Figyelt kérdés

Ma kaptam először GYED-et a CSED helyett. A fiam márciusban született, én augusztustól táppénzen voltam veszélyeztetett terhesség miatt. A bruttó átlagbérem 145 ezer forint volt, a CSED-em 83 ezer forint. Amíg táppénzt kaptam, átlagosan 75 ezer forintot utaltak (de ebben volt adókedvezmény, a magzatra is igényeltem, illetve lisztérzékenység miatt is járt havi 5 ezer ft).

Most 42 ezer forintot kaptam, és nem értem, ez hogy jött ki. Tudom, hogy van fent sok kalkulátor, de olyat nem találtam, ami azt is figyelembe venné, hogy mikor mentem táppénzre.

Köszönöm, ha valaki kibogozza :)

2016. szept. 6. 09:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Hagyjátok, nem érti.
2016. szept. 6. 13:06
 12/16 anonim ***** válasza:
Akkor a csedre már nem te érvényesíted az adókedvezményt ha jól értem. Ha igy van akkor ez a tört havi cseded. Viszont akkor kérdés mi van a gyededdel. Munkahely a kifizető vagy oep. Kérdezz utána, sokszor nem tűnik fel nekik hogy egy igénylőn kéred a 2 ellátást egyszerre :( Bár az valóban fura hogy még a cedről sem kaptál határozatot.
2016. szept. 6. 13:06
 13/16 anonim ***** válasza:

És most szeptember elején?

Mennyit kaptál?

Kezdjük az elején: milyen dátummal igényelted a csedet?

2016. szept. 6. 13:46
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nagyon sokat segítettetek. :)

Közben én is rájöttem, hogy ez a tört havi CSED-em lesz.

Igazából az kavart meg, hogy amikor a kalkulátorba beírtam az adatokat, azt dobta ki, hogy aug. 31-ig jár a CSED, és én ezt készpénznek vettem.

Nem kifizetőhely a munkáltatóm. Sajnos a munkáltatóm könyvelője nem áll a helyzet magaslatán, így elképzelhetőnek tartom, hogy hiába igényeltem meg egy nyomtatványon a két ellátást, azt a papírt be se adta. Őszintén szólva elég komplikált szülésem volt, nem voltam abban az állapotban utána, hogy ügyeket intézzek, és valami dereng, hogy a főnököm legyintett az igénylőlapomra, hogy hát ott hagyhatom, de az nem is kell, mert szerinte ez (mármint a CSED) alapból jár. De nem voltam abban az állapotban, hogy tiltakozzak. És nem hiányoltam a határozatot a CSED-ről, meg voltam nyugodva, hogy megjött a számlámra a pénz, de utána kellett volna járnom.

Az adókedvezményt majd utólag fogom igényelni az adóbevallásban, megosztva a párommal. A CSED-et március 1-jétől igényeltem.

De akkor a következő lépés az lesz, hogy felhívom az illetékes kormányhivatalt, akik utalták a CSED-et, hogy érkezett-e hozzájuk igénylés a GYED-re is, mert ha nem, akkor utólag igénylem.

Még egyszer mindenkinek köszönöm a segítséget!

2016. szept. 6. 23:14
 15/16 A kérdező kommentje:
Megírom a végkifejletet, hátha valaki később olvassa ezt a kérdést: az ügyintéző azt mondta nekem a telefonba, hogy hááát, igen, látja ő, hogy itt egy igénylőlapon lett megigényelve a CSED meg a GYED, de ő itt csak CSED-et lát, mert az van az elején, jobb lenne megigényelni még egyszer a GYED-et, mert ők csak a CSED-re hoztak határozatot. Azt hiszem ezen nincs mit ragozni...
2016. szept. 8. 09:25
 16/16 anonim ***** válasza:

12-es vagyok, akkor jól gondoltam, hogy elcsúsztak felette :)

Én ezért is nem adtam be soha így, gondoltam, hogy csak kavart okozok vele :) inkább kiszámoltam kb mikor jár le és előbb beadtam a gyedre.

2016. szept. 8. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!