Nem túl kevés ennyi GYED?
Ma kaptam először GYED-et a CSED helyett. A fiam márciusban született, én augusztustól táppénzen voltam veszélyeztetett terhesség miatt. A bruttó átlagbérem 145 ezer forint volt, a CSED-em 83 ezer forint. Amíg táppénzt kaptam, átlagosan 75 ezer forintot utaltak (de ebben volt adókedvezmény, a magzatra is igényeltem, illetve lisztérzékenység miatt is járt havi 5 ezer ft).
Most 42 ezer forintot kaptam, és nem értem, ez hogy jött ki. Tudom, hogy van fent sok kalkulátor, de olyat nem találtam, ami azt is figyelembe venné, hogy mikor mentem táppénzre.
Köszönöm, ha valaki kibogozza :)
A táppénz nem befolyásol semmit.
Ez a gyed nem törthavi? Mikortól jár pontosan?
Na, akkor az a baj.
A Csed 168 napra jár.
Viszont havonta utalnak.
Tehát ha pl havi 100ezer a gyeded, de augusztus 10-ig csedet kaptál, és csak 11-től jár a gyed, akkor szeptember elején csak 66ezer lesz a gyed. Októbertől viszont 100ezret utalnak minden hónapban.
Ezt jelenti a tört hónap. Csedet nem kaptál kevesebbet, mint szoktál? Mert annak is törthónapnak kellett akkor lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!