Hogy is van a gyed extra?
Ja hát akkor csak annyit kell tenni, hogy lemondod a gyest, a párod pedig a munkahelyén a lemondás dátumával megigényli a gyedet. Ennyi.
Úgy tudom, hogy gyes lemondására nincs külön nyomtatvány, hanem neked kell írnod egy nyilatkozatot amiben lemondod. De ezzel kapcsolatban azért kérdezz rá kormányablakban.
"És az mit jelent hogy egy következö baba esetén ez az idöszak nem fog számitani?"
Ezt hogy érted pontosan?
Az oep honalapjáról le lehet tölteni a GYED igénylő nyilatkozatot, azt kitöltitek, és a párod beviszi és leadja a munkahelyén. Kell csatolni hozzá a baba iratainak másolatát, de ezt szerintem írják ott is, hogy pontosan miket.
A gyes lemondásról meg mint írtam úgy tudom, hogy nyilatkozatot kell írni. De ha erről szeretnél több tájékoztatást, akkor kormányablakban, esetleg a máknál tudsz érdeklődni, mert a gyes nem az oep hatásköre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!