GYED extra mellett jön a tesó. Mi jár nekem, illetve apa tényleg mehet GYED-re munka mellett? Részletek lent.
2010 augusztusától 2014 júniusáig aktív, nappali hallgatói jogviszonnyal rendelkezem. 2014 áprilisában szültem első gyermekem, akinek 1 éves koráig kaptam GYED-et, most GYES-t. 2014 őszi félévében passzív hallgatói jogviszonnyal rendelkezem, 2015 tavaszi félévében levelező tagozatra mentem és júniusban lediplomáztam.
A tesót jövő hétre várjuk. Ebben az esetben mi jár nekem? És a gyermek fél éves korától tényleg elmehet apa is GYED-re? Akkor mindkét gyermek után le kell mondanom a GYES-ről? A családi adókedvezményt apa kapja, mert én nem rendelkezem bejelentett munkaviszonnyal (soha sem volt, pedig majd' 6 évet dolgoztam iskola mellett). Köszönöm a segítséget!
Neked csak gyes fog járni.
Igen, a párod mehet majd gyedre munka mellett, akkor neked le kell mondanod a gyes(eke)t. És fizetned a TB-d. Mert mindkét gyerekre a párod kapja majd az ellátást.
második kicsit félreértett :)
természetesen le kell majd mondanod a gyesről, hogy apa vegye igénybe munka mellett a gyedt. a nagyra meg gyest, mert gyed extrával is csak egy ember veheti igénybe az ellátásokat.
gyed neked nem fog járni, mert ugye a diplomás gyed feltétele, hogy a szülést megelőző 2 évebn legalább 2 aktív féléved legyen nappalin. ez meg nincs neked, így gyes fél éves korig, utána apa veheti igénybe a gyedet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!