Hogy is van a gyed extra?
Figyelt kérdés
Decemberre várjuk a babát, én sajnos nem dolgoztam elötte,igy csak gyest dogok tudni kapni. De hallottam hogy apuka igényelheti a gyed extrát? Ez hogy vam pontosan?mikortol.lehet igényelni apukának illetve addig én kaphatom a gyest?Mindenki annyi mindent mond nem nagyon értem hogy is van ez?2016. szept. 1. 11:03
11/27 anonim válasza:
Igen ő az apa hivatalosan,köszönöm a segítséget (7-es)
12/27 anonim válasza:
Csak 6honapos kortól igényelhető, mondjuk van egy ismerősöm és erről nem tudtak hogy lehet gyedet igényelni apának munkahely mellett házasok, de a kicsi már 9honapos, csak hát nem mind1 hogy 25ezer vagy a fizetés 70%
13/27 anonim válasza:
Most intéztük. GYED igénylőlap 2 példányban kitöltve, gyerek anyakönyvi kivonata fénymásolva, én lemondtam a GYES-t, a férjem munkahelye az ezt igazoló határozatot is kérte. Plusz én jelentettem magam a NAV-hoz ügyfélkapun keresztül és 7050 ft egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnem havonta. Hétfőn jön a férjem fizetése, akkor elvileg már látni fogom hogy benne van-e a GYED.
14/27 anonim válasza:
"Csak 6honapos kortól igényelhető"
Legkorábban 6 hónapos kortól.
Tehát 6 hónap és 2 év között bármikor igényelheti apuka.
Mint ahogy a gyedet is bármikor átadhatná anyuka, ha arra lenne jogosult.
Mert olyat is lehet, hogy pl anya 1 évig van otthon, visszamegy dolgozni, apa 1 éves kortól igényli az ellátást, és marad otthon.
15/27 A kérdező kommentje:
Azt olvastam,valamelyikötök irta h egy háztartásban kell nevelni. Mi albérletben lakunk isnerös lakásában,ha ideiglenes vagy tartozkodási helyünk ez mindannyiunknak akkor is lehet igényelni? Tehát nem ez az állando lakcimünk
2016. szept. 1. 12:51
16/27 anonim válasza:
#12-es! 9 hónapos kortól is igényelhető! Annyi, hogy lecsúsztak 3 hónapról. De ha nagyon akarják még azt is meg lehet tenni, hogy visszamenőlegesen (6 hónapos kortól) kérik a gyedet, valamint mondják le a gyest. Az erre az időszakra kiutalt gyest természetesen vissza kell fizetni, de később megkapják rá a gyedet.Szóval még erre is lehetőség van.
17/27 anonim válasza:
Az mindegy hova vagytok bejelentve.
18/27 anonim válasza:
És ezt mind az oep-nél kell intézni ott segítenek? Bocsánat a sok kérdésért de még soha nem intéztem ilyeneket
19/27 anonim válasza:
Erre a visszamenőleges igénylésre gondolsz? Oep-nél, illetve kormányhivatalnál kérdezz rá, hogy mi a menete. Ezt pontosan nem tudom, mert nem voltam benne.
20/27 A kérdező kommentje:
És az mit jelent hogy egy következö baba esetén ez az idöszak nem fog számitani?
2016. szept. 1. 13:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!