Gyed igénylésben és gyed visszaigénylésben segítség? (Gyed extra)
Sziasztok! Azt tudom hogy a gyed igényléséhez 365 nap ledolgozott idő szükséges 2 éven belül.
Olyan kérdésem lenne, hogy én eddig gyest kaptam kialányom születése óta. Most lemondtam a gyest augusztusban és párom a munkahelyén keresztül megigényli a gyedet. Hallottunk róla hogy a gyedet visszamenőleg 6 hónapra is meg lehet igényelni ha a gyest arra az időre visszafizetem.
Viszont a könyvelőnk minden nap mast mond és már olyan mintha maga se tudná mit beszél.
Azt szeretnénk tudni hogy a gyedet viaszamenőleg olyan esetben is vissza lehet igényelni ha páromnak idén 2 hónap megszakítás volt a munkaviszonyában?
2014. 06 kezdett el dolgozni 2016.04 vege lett a munkaviszonynak. 2016.07.01 ujra elhelyezkedett, azóta dolgozik.
Azt tudjuk hogy a gyed igénylésnek mi a feltétele, de a visszamenőleges igénylésnek sajnos nem 😕
Aki tud segítene ebben!
Köszönöm
mennyi idős a gyerek? mert csak a csed időszak letelte után lehet rá igényelni a gyedet.
07.01 mögé nem tudtok menni mert nem volt biztosítási jogviszonya, az a másik feltétele a gyednek. szóval csak akkortól igényelhetitek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!