Apuka és a GYED extra. Hogy is van ez?
Figyelt kérdés
Kisfiúnk jövőhónapban lesz 6 hónapos. férjemmel gondolkodunk rajta hogy elmenne ő gyedre mivel én csak gyest kapok. Neki is járna a gyed extra? 2 éve van az új munkahelyén, bruttó 160ezer a fizetése. Mennyire érné meg így?2016. máj. 22. 14:16
1/7 anonim válasza:
Tudtommal járna.Gondolom továbbrá is te maradtál otthon.Ebben az esetben az apának jár a gyed és mellette a fizetése is.Viszont neked le kell mondanod a gyest,így nem leszel biztosított,a tb-tetejére magad után fizetned kell.
2/7 A kérdező kommentje:
igen,tudom a tb-t nekem kell fizetni azzal nem lenne gond.a nagyobbik fiam 5 éves vele még én voltam gyeden aztán nem vettek vissza..stb. A lényeg hogy most már csak gyest kapok és szerintem jobban járnánk ha a férjem igényelne. Mennyi lenne így úgy mindennel együtt a nettó összeg?
2016. máj. 22. 14:35
3/7 anonim válasza:
Ha jól számoltattam akkor olyan 125 lenne.Még persze a fizetése mellette
4/7 anonim válasza:
nekem 150 a fizum, 130 lesz a gyedem 2 gyerek utána adókedvezménnyel...
persze, hogy megéri. de a gyed extrát nem tudja igénybe venni. az extra maga a gyűjtőneve annak, hogy pl. apa is mehet gyedre
5/7 A kérdező kommentje:
az adókedvezményt egyben szoktuk kérni de a lényeg hogy még így is megéri :)
2016. máj. 22. 14:54
6/7 anonim válasza:
Persze, hogy jobban jártok. Még akkor is, ha fizeted a tb-t magad után. Csak nem tudom hogy fél évesen ez járható út e. Tudom reklámozta az m1, hogy nem egy évtől hanem fél évtől jár a gyed extra, de nem biztos, hogy igaz is...
7/7 anonim válasza:
Mi is így csináljuk, bár mi még tavaly igényeltük amikor 1 éves kor volt a határ. Én 54 000 ezret kaptam volna, párom a maximumot kapja, 116 ezer. A TB-met pedig fizetem. Nem tudom, hogy még most is így van-e, de tavaly mi úgy csináltuk, hogy az 1. szülinapja előtti 2 nappal igényelte apa a gyedet, mert ha a szülinapjától kértük volna akkor 2 hónapig nem kaptunk volna semmit. Tehát 11-én volt a szülinap, 9.-től igényeltük, de így a munkahelyén nem fizetett szabit kellett kérnie arra a 2 napra. Szerencsénk volt, mert az Oep-nél egyszer kifogtunk egy segítőkész hölgyet, aki elmagyarázta ezt. Járj utána, hogy még most is így van-e! Jövő hónapig már nincs ok idő, kezdjétek el mert nálunk a munkahelyi papírok összeszedésére elment kb 2 hét. Húúúú kicsit összevissza írtam, azért remélem érted :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!