Ha apa igénybe veszi a gyed extrát (azért ő, mert ő max-ra lenne jogosult) akkor nekem kötelező visszamenni dolgozni? Hogy van az erre vonatkozó szabály? Vagy én maradhatok fiz, nélküli szabin?
és ha az elsővel maradok gyesen, az úgy megoldható?
Szóval a "naggyal" én vagyok gyesen plusz 6 hónapos koráig a kicsivel cseden, majd ahogy a kicsi betölti a 6 hónapot, lemondok a gyedről és a férjem igényelné a gyed extrát a kicsi 2 éves koráig, én meg maradok gyesen a naggyal 3 éves koráig.
Ez kivitelezhető?
GYED esetén JÁR a fizetés nélküli szabi, de más esetben is lehet kérni, az a munkáltatótól függ megadja-e!
Szóval ha meg tudtok egyezni a munkáltatóddal, maradhatsz fizetés nélkülin, csak azt vedd figyelembe, hogy GYED hiányában a fizetés nélküli szabin szünetel a biztosítási jogviszonyod, tehát magadnak kell fizetned a TB-t.
csak egy ember veheti igénybe az ellátásokat. ha a férjed veszi át a gyedet, akkor a nagyra is neki kell gyesre mennie.
nem kell felmondanod, akár adhat fizetés nélkülit így is a főnököd, de nem kell neki. viszont nem leszel biztosított. tehát a tb-t fizetned kell és ha jönne még egy gyerek, akkor vele már csak gyesre lennél jogosult. és persze, bármikor mondhatja a munkáltatód, hogy menned kell, mivel védett se leszel
köszönöm szépen a válaszokat!
mindenképpen utána járok.
igen, úgy emlékszem én is így olvastam, de nem emlékeztem pontosan, nem mertem biztosra mondani
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!