Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha Szlovákiában szülöm meg...

Ha Szlovákiában szülöm meg magyar állampolgárként a szintén magyar állampolgárú gyermekemet, kapom a szlovákiai juttatásokat, ha ott is élek, de csak a baba fogantatása előtt 3 hónapja?

Figyelt kérdés

2016. aug. 29. 22:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
19%
Ha ott dolgozol ott adózol ott élsz akkor nyilvàn ott kapsz vmit az ottani szabàlyozàs szerint. De idegen orszàgban szülsz nem àllampolgàrként,de a gyerek született szlovàk lesz,tehàt ő szlovàk àllampolgàr lesz automatikusan, majd a magyar àllampolgàrsàgot kell kérvényezned. Csak hogy ne érjen vàratlanul. Amúgy talàn vmi szlovàk hivatalba menj be érdeklődni,mert nem hiszem hogy itt sokan ismerik a szlovàk szociàlis rendszert.
2016. aug. 29. 22:49
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
ha ott adóztál, ill szülés napján ottani a biztosítási jogviszonyod, csak ott kaphatsz bármiféle juttatást.
2016. aug. 29. 22:49
 3/14 anonim ***** válasza:
72%
az állampolágrság a szülők után kapja a gyerek, nem a szülés helyszíne szerinti.
2016. aug. 29. 22:50
 4/14 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a gyors válaszokat! :) Igen én is úgy tudom, hogy a szülők után kapja az állampolgárságot, ezért is írtam, hogy magyar.
2016. aug. 29. 23:09
 5/14 anonim ***** válasza:
71%

Nagy tévedésben élsz. 2 ismerősöm os ìgy " külföldi"

Szlovákia

A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának 1993. évi törvénye szerint az a személy, aki 1992. december 31-ig a Csehszlovák Föderáción belül Szlovákia állampolgára volt, automatikusan szlovák állampolgár lett. Akik csak szövetségi állampolgársággal rendelkeztek, de 1992 után a szlovák állampolgárságot választották, még egy évig (1993. december 31-ig) folyamodhattak szlovák állampolgárságért.

Állampolgárság megszerzése

Születésekor automatikusan állampolgárságot szerez az a gyermek, akinek szülei szlovák állampolgárok. A gyermek akkor is megkapja a szlovák állampolgárságot, ha az egyik szülője másik ország állampolgára. Egy gyermek tehát abban az esetben szerezhet állampolgárságot születésekor, ha egyik szülője szlovák állampolgár, vagy Szlovákia területén született.

De orszàgonként màs a szabàlyozàs.

2016. aug. 29. 23:15
 6/14 anonim ***** válasza:
28%

5 os, olvasd mar el mit linkeltel

. Akkor lesz szlovak, HA VALAMELYIK VAGY MINDKET SZULO az !

2016. aug. 29. 23:29
 7/14 A kérdező kommentje:
Igen, itt pedig mindkét szülő magyar, tehát a pici is magyar lesz. :)
2016. aug. 30. 01:17
 8/14 anonim ***** válasza:
70%
Az otosnek a vegen ott van "vagy Szlovákia területén született"
2016. aug. 30. 05:55
 9/14 anonim ***** válasza:
48%
Làtom bajok vannak az értő olvasàssal.
2016. aug. 30. 06:23
 10/14 anonim ***** válasza:

8as vagyok, nem ertem mi a baj az erto olvasasommal, itt van egyertelmuen:

Egy gyermek tehát abban az esetben szerezhet állampolgárságot születésekor, ha egyik szülője szlovák állampolgár, vagy Szlovákia területén született.

Ertem en, hogy nem automatikusan kapja, mert csak "szerezhet", trhat ha akatja lesz ha akarja nem. En paraszti esszel bizony szereznek! Amugy ez erdekes pl ismerosom amerikaban szuletett ő automatikusan felig amerikai felig magyar

2016. aug. 30. 07:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!