Minimál bérre mennyi a táppénz összege?
111000 Bruttó a minimál bérem. Hármasikreket várok veszélyeztetett terhes vagyok!
A munkahelyemen a bérszámfejtő 56600 Ft-ot számolt.
napi 1800 Ft körül.
Táppénzes papíromon 9es kód van.
Én ezt az összeget keveslem.
Munkahely kifizető hely. Tehát ők számolják.
Valaki aki ért hozzá kiszámolná nekem?
Ezzel az a baj, mármint hogy utólag akarjátok visszakérni, hogy így elestek több mint a fele kedvezménytől, mint amit igénybe tudnátok venni. Ugyanis a 280ezer nem olyan magas összeg, csak a járulékokkal együtt tudjátok kihasználni a kedvezményt. Járulékot viszont nem lehet utólag visszaigényelni csak az adót. Az adó pedig 280ezernél számítva is csak 42ezer havonta, szóval kevesebb mint a fele. Ha megosztjátok, valamennyi vissza jön még a te adódból is, de akkor is vesztetek rajta. Úgyhogy gondoljátok át.
Az indokotokat nem teljesen értem, hogy a másik anyuka miért kapna emiatt többet?
Egyébként nem értem miért kevesled, ne várd, hogy táppénzre ugyan annyit kapj, mintha dolgoznál, hisz az átlagbér 60%-a. Igaz abból járulék nem jön le, csak szja, de akkor is kevesebbnek kell legyen.
Egyébként ha nem vacakolsz a napokkal, mert úgy látom csak bezavar, számolhatod úgy is, hogy
(111000x0,6)x 0,85=56610 Ft
Azért veszem a 85%-át, mert ugye levonnak 15% szja-t.
Szóval ha azt nézed, hogy ennyi volt a havi bruttó béred, veszed a 60%-át, mert ugye a táppénz az annyi, és levonod belőle az szja-t, akkor meg is kapod a havi nettó táppénzt, ami annyi amennyit a bérszámfejtő is kiszámolt.
"Csak a férjemnek van egy korábbi kapcsolatából egy fia! És ha kérjük akkor a fia anyja is többet kap. "
Esetleg arra gondolsz, hogy magasabb lesz a férjed nettója, így a másik anyuka magasabb összegű gyerektartást kérhet?
Ha erre gondoltál, akkor ezt is rosszul gondoltátok. Ugyanis a gyerektartás megállapításánál az apa összes gyerekét számolják. Hiába lesz magasabb a nettó fizetése, mostmár nem 1 hanem 4 gyerek között oszlik meg. Így meg tuti nem lesz több.
Jó buta tanácsot kaptatok. Nem fog több gyerek tartást fizetni.
D még ha igaz is lenne, így többet buktok vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!