Ha táppénzre megyek terhesség esetén mennyi havi bevételre számolhatok ha bruttó 280 ezer ft a bérem?
Figyelt kérdés
2016. aug. 25. 16:03
1/15 anonim válasza:
Bruttó bár 60%-a, ebből levonják a 16% SZJA-t. Legalábbis ha jól tudom. De van egy maximalizált összeg, aminél többet akkor sem kaphatsz, ha 800ezret keresel.
Írd be a google-be, hogy táppénz kalkulátor, legalább egy nagyjábóli képet fogsz kapni.
2/15 anonim válasza:
15% az SZJA. Ha jól tudom csak a GYED van maximalizálva. A táppénz és a CSED nincs.
3/15 anonim válasza:
A tp is maximalizálva van a minimálbér 2xese az alap tehát neked az lesz a max hiába keresel sokkal többet.
4/15 anonim válasza:
Maximalizált TP alap bruttó 222000 Ft most, ezzel számolnak, ha ennél többet keresel. Ennek veszik a 60%-át és abból még levonnak 15% SZJA-t. Ez most konkrétan 113000 Ft nettóban, ha nem érvényesítesz adókedvezményt.
5/15 anonim válasza:
Mióta van maximalizálva? Én tavaly júniustól idén januárig voltam táppénzen és bruttó 290ezer után kaptam.
6/15 A kérdező kommentje:
Ezt most igy nem értem. Napi brutto tp max 7400 ft lehet.de ha a 280 ezernrk veszem a 60%-at es azt lebontom napokra az kb 5600 ft.7400×30=222.000ft. Most akkor hogy is van ez?kedves utolso neked a 290 ezres bérre kb mennxi tappenz jart?
2016. aug. 26. 08:04
7/15 anonim válasza:
A napi max valóban 7400 lehet, de az a bruttó harmincad rész. Ennek a 60%-ával kell számolni, mínusz 15% adó, azaz a napi mindjárt csak 3774 Ft.
És hiába pontoztok le, én MOST vagyok táppénzen majdnem 400 ezres bruttóval, nagy cégnél, több lépcsős bérszámfejtéssel (nem tudják elbaxni) és ennyi jár, amennyit írtam.
8/15 A kérdező kommentje:
Én nem akarlak lepontozni csak én is tisztában akarok lenne a dolgokkal hogy most mennyi az annyi. Felhívtam egy bérszámfejtőt és azt mondta hogy a max az valóban 7400 ft naponta de ebből nem vonnák már le 60%-ot. Mivel neked 400 ezer a bruttód igy te a maxot kapod mert már bruttó 370 ezer felett azt kapják azok akik táppénzen vannak. Tehát ha 30 napra adod le a tp papírt akkor az 7400X30=222.000 és ebből vonják le a 15% szjt ami 33300 ft plusz ha kérted az adójóváírást akkor 1 gyerkőc után az plusz 10 ezer ft. Az letehetetlen hogyha csak 113 ezret kapj akkor vmit nagyon elcsesztek. Ha nem lenne meg a 2 éves munkaviszonyod akkor kapnád a béred 50%-át de még akkor is többet kapnál mint 113 ezer ft. Tehát bruttó 222.000 ft lehet a max mínusz a szja amit kézhez kaphatsz nem több nem kevesebb. Mióta vagy táppénzen?
2016. aug. 26. 11:54
9/15 anonim válasza:
Nem kaptam még semmit, aug elejétől vagyok TP-n, de kíváncsi leszek, mert így magyarázták HR-en, ahogy én mondtam... Na, majd visszatérünk rá fizetéskor. :D
10/15 A kérdező kommentje:
Én is augusztustol vagyok táppenzen. Hàt kíváncsi leszek, de nem verhetnek àt az tuti☺
2016. aug. 26. 13:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!