Ha az első táppénz utalása eltartott több mint egy hónapig, akkor mostantól mindig erre számíthatok?
Figyelt kérdés
3. hónaptól táppénzen vagyok veszélyeztetettség miatt. Ez június eleje volt. A könyvelőhöz július elején kerültek a papírjaim (a munkahelyem intézi, de ők nem kifizetőhely), és augusztus eleje volt, mire megkaptam az első táppénzt, ugye a júniusit. Akkor most így számítsak rá? Hogy a júliusit meg szept. elején kapom?2016. aug. 11. 14:16
1/8 anonim válasza:
Hát vidd be közvetlenül a tb-be és akkor ott lesz a pénz időben.
2/8 anonim válasza:
Nem lesz időben ott... 21nap az ügyintézési határidő. El is húzzák. Én október végétől voltam azon,elsőnek január végén jött pénz,mert a cég dec közepére küldte be a papirokat. Utána már én küldtem mindig az oepnek inkább,de akkor is mindig egy hónap után utaltak. Most a jelenlegi cégem kifizetőhely,ők fizuval utalnak,meg minden papir beérkezése után pár nappal.
3/8 anonim válasza:
Az első utalásra kell mindig a legtöbbet várni, kb. 1 hónap mire elbírálják meg utalják, a folytatás már gyorsabb.
4/8 A kérdező kommentje:
Akkor ha az első egy hónap volt (a cégem szerencsére rendben intézi a dolgokat), akkor a többinél már számíthatok rá kicsit hamarabb?
Tehát ha a júniusi augusztus elején érkezett, akkor a júliusi talán jön augusztus közepe-vége felé, és onnantól rendszeresen?
Köszi a válaszokat!
2016. aug. 12. 14:29
5/8 anonim válasza:
Hát kb. 2 hetes átfutásokkal megy. De mivel nem kifizetőhely a munkahelyed, így nem havi összegeket kapsz, hanem ahogy a szelvényeket leadod. 1 szelvényen (a kezdőt kivéve, mert azon csak 1 hét volt)2hét van. Ahány szelvényt leadsz, és beküldenek egyszerre, arra az időszakra járó táppénzt kapod meg kb. 2-3 hét múlva.
6/8 anonim válasza:
Már megint az okosak... Én pont ezért vittem a TB-be, mert onnan közvetlenül jut el hozzám, míg a könyvelő először majd szépen postázza majd nekik, azok még iktatják és csak majd utalnak. Végig oda hordtam, csak tudom már mit beszélek!
7/8 A kérdező kommentje:
Nekem havonta adja le egyszer a személyzetis a könyvelő felé a munkatársak jelenlétijével együtt. Úgyhogy Hónap kb 5-éig megkapja a könyvelő, akkor ő küldi, és akkor utána még számolhatok rá 1-2 hetet... Na, akkor hónap vége lesz belőle.
Nekem nagyon messze van a TB, vidéken élek, kis faluban, sokkal egyszerűbb ha a munkáltatóm intézi.
2016. aug. 13. 11:43
8/8 anonim válasza:
Csak tudom már mit beszélek,mikor mindig az oepnek küldtem levélben és átvették a feladás után 2nappal... Ettől még 21nap a határidő nekik... Amúgy mióta kifizető helyes cégnél vagyok,jön fizetéssel együtt mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!