Üdv fiatal házasok vagyunk, júniusra várjuk első gyermekünket. Milyen támogatásokat lehet igényelni, és melyiket hol, milyen sorrendben és határidőkkel? Illetve a táppénz és a szülési szabadság a támogatásokon kívül is jár?
Na tessék, újabb potyogtató, aki tartja a markát.
Mi van, most jutott az eszetekbe, hogy a gyerek pénzbe kerül?
Ezt itt nagyon hosszú lenne leírni, olvass utána: [link]
Gyermek születése után jár egyszeri anyasági támogatás is 64.125 Ft, ezt régen kelengyepénznek hívták : [link]
A régi Tgyás, most csecsemőgondozási díj kb. fél évig jár, utána másfél évig a GYED, mivel a GYED a gyermek 2 éves koráig jár csak.
Ez után GYES-t kapsz még 3 éves koráig, de az már egységesen kb. 25 ezer forint mindenkinek. Ha visszamész dolgozni és bölcsibe adod a kicsit, a fizud mellé a GYES-t ugyanúgy megkapod.
átküldök priviben a támogatásokról egy összefoglalót, amit nemrég gyűjtöttem, 2016-os infókkal:)
Kérdező, én mindig azt szoktam mondani a kötekedőknek, hogy a fiatal házasok vagyunk azt jelenti, hogy a házasságunk a fiatal,nem pedig mi:)) veletek egyidősek vagyunk:)
33hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!