Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha három gyermekünk van és...

Ha három gyermekünk van és kikapjuk a havi 99 ezer családi adót, amellé max. Gyed is jár még, akkor is ha nem marad leadózás már lényegében?

Figyelt kérdés
2016. aug. 18. 11:48
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
mindenképp jár persze...
2016. aug. 18. 11:50
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem függ össze a kettő, a gyedre a korábbi adófizetéseddel szereztél jogosultságot. Persze hogy jár.
2016. aug. 18. 11:59
 3/25 anonim ***** válasza:
93%

Mi van??

Családi adókedvezmény van, nem családi adó. Adózni és járulékot fizetni, amire van az adókedvezmény pedig csak olyan jövedelemből lehet, ami adó, illetve járulék köteles.

De eskü nem értem a kérdésed.

2016. aug. 18. 12:13
 4/25 A kérdező kommentje:
Ha nem érted,minek írsz. Más értette . Köszönöm a választ !
2016. aug. 18. 12:31
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

Te fordítva gondolkozol.

Nem a járó adókedvezmény függvényében számolják ki mennyi gyed jár, hanem meghatározzák a gyed összegét, aztán vagy tudsz érvényesíteni, vagy nem. Ha az egészet tudod, akkor csak örülhetsz.

Ha nem havonta kéred, hanem egy összegben, akkor az is a te dolgod.

2016. aug. 18. 12:34
 6/25 anonim ***** válasza:
így van ahogy az utolsó írja. a gyed a munkabéred pótolja. ha meghaladja a dupla minimálbér összegét, akkor max gyedre vagy jogosult. emellé ha 3 gyereked van, akkor érvényesíthetsz max 99 ezer adó és járulékkedvezményt ha van annyi adótok és járulékotok. természetesen a max gyedből nem tudsz ennyit érvényesíteni, így gondolom ezt a párod teszi
2016. aug. 18. 12:38
 7/25 anonim ***** válasza:
83%
"nem marad leadózás" Ez mi? Tényleg nagyon zagyva ez a kérdés!
2016. aug. 18. 13:07
 8/25 anonim ***** válasza:
84%
csúcs, hogy olyan pasit fogtál, aki annyit keres, hogy igénybe tudja venni az egészet (300 bruttó...). Ennyi ésszel... Kikapjuk, leadózás???
2016. aug. 18. 13:08
 9/25 A kérdező kommentje:
Bocs hogy nem tudom miféle ellátások mi alapján járnak. Nem bér és tb ügyintézőnek tanultam. Igen,nyilván párom venné igénybe az adókedvezményt a br 300 fizetéséből,és mellé majd a harmadikkal fél éves korától gyedet is. Ennyi lett volna a lényeg,hogy ettől független gyed is jár-e,ha az összes adót visszakapná a gyerekekre és úgy nem marad levont összeg az államkasszában már.
2016. aug. 18. 13:13
 10/25 A kérdező kommentje:
Tudom mi alapján jár gyed,csak ezt nem tudtam,akkor is igényelhető-e,ha a családi adókedvezménnyel a bruttó bérét kikapja az ember.
2016. aug. 18. 13:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!