Hogyan járunk jobban? 3 gyermekünk van. Én 200-220 ezerFt-ot keresek bruttó és idéntől csak 2 gyermek után igényeltem a családi kedvezményt mer megosztottuk. A feleségem gyeden van és még kap gyest is a középső gyermek után (eü. Okok miatt.
Azt mondták elvileg hozzáértő emberek hogy jobban járunk ha megosszuk mert ugyan annyit fogok kapni mintha 3 gyermekre veszem igénybe a kedvezményeket.
A januári fizetésnél kiderült h.kevesebbet kaptam kb.13ezerrel mert levontak a nyugdíjj járulékból amit tavaj megkaptam teljes összegben.Tehát jobban jártunk vagy nem?
Feleséged mennyivel több gyedet kapott? Nem csak gyerekenként lehet megosztani, hanem összegszerűen.
Tehát meg kell nézni mennyi az összes levont adó, illetve járulék, amire érvényesíteni tudjátok az adókedvezményt, te a teljes befizetéseid összegére kéred a 3 gyerek után járót, ha van fennmaradó összeg, azt a feleséged gyed-éből igényelitek meg.
Így van. Nem csak /főre lehet kérni a családi kedvezményt, hanem összegszerűen is! Eddig is lehetett.
Havonta jár NEKTEK 618.750,- Ft családi kedvezmény a 3 gyermek figyelembevételével.
Te akkor kérd például 318 ezer forintra, a feleséged pedig 300 ezer forintra a kedvezményt havonta. Neki biztosa nem lesz még csak megközelítőleg sem ennyi adóalapja, de az nem baj, attól még kérheti.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!