Bruttó 200 ezres fizetésből ha veszélyeztetett terhesként táppénzen vagyok a 3. gyerekkel (91. napon túl vagyok), akkor nettó kb. mennyit kapok?
Akit kiírnak táppénzre az mind veszélyeztette terhes lesz,még ha semmi baja csak munkahely miatt nemdolgozik akkor is szóval az nem számít.
A táppénz kiszámítása elég komplikált. Nézzük azt a verziót, ha a várandós a táppénz igénylésének évét megelőző két teljes évben (ha 2014-ben igényli, akkor 2012. január 1-től) ugyanott dolgozott, mint ahol a táppénz igénylésekor. Ebben az esetben a táppénz alapját a két előző év nettó jövedelme adja. (Annak számolják a naptári napok szerinti átlagát, majd 60%-át, kórházi táppénz igazolással csak 50%-át.)
Köszönöm.
2012.augusztusától dolgozom, és november elején mennék táppénzre, tehát most még nem lenne meg a két évem, januártól igen. A nettónak a 60%-a? Tehát ha az adókedvezmény miatt most majdnem annyi a bruttóm, mint a nettóm, akkor annak a 60%-ra számíthatok, jól értem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!